hirdetés
hirdetés

Nyíregyházával ismerkedtek a csehek

Nyíregyháza város és a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának meghívására cseh turisztikai szakemberek érkeztek Nyíregyházára az elmúlt hétvégén. 

hirdetés

A két napos tanulmányútra a „Nyíregyháza bemutatkozása Prágában” című rendezvény folytatásaként került sor a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. szervezésében.

Az utazási irodákat, tour operátorokat képviselő szakemberek és újságírók a város turisztikai attrakcióival és a szálláslehetőségekkel ismerkedtek. Az éjszakai fürdőzéssel kezdődő program szombaton a múzeumfalu, valamint az állatpark megtekintésével folytatódott, ahol a fóka-show látványos előadásán, majd a SóstóZoo kisbuszával hangulatos kocsikázáson vehettek részt a szakemberek. A nap végén az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, valamint annak egészségturisztikai szolgáltatásai kerültek bemutatásra.

Hazautazásuk előtt egy rövid belvárosi városnézésre is sor került. A résztvevők nyíregyházi tartózkodásuk során megtekintették az Aventinus Hotelt, a Blaha Panziót, az Ózon Panziót és a Fürdőház Hotelt, ahol az éjszakákat is töltötték, valamint ízletes magyaros és nyírségi ételeket is megkóstolhattak útjuk során.

2013-ban a KSH adatai alapján a cseh vendégek összesen több mint 571 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken (+6,1%), ezzel a Cseh Köztársaság jelenleg hazánk 6. legfontosabb küldőországa. Az észak-alföldi régióba ennek a forgalomnak jelenleg csupán kis hányada irányul, így a tanulmányút célja, hogy minél több cseh vendégek válassza üdülési helyszínéül ezt a régiót, s ezen belül Nyíregyházát.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai