hirdetés
hirdetés

Tart az árverés a parádfürdői Károlyi-kastélyra

Az Ybl Miklós tervei alapján átépített, jelenleg állami tulajdonú, Alsó-kastélyként is emlegetett épület már jó ideje üres, állaga folyamatosan romlik. Március 7-én kezdődött a licit.

hirdetés

Árverésen értékesítené a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) az állami tulajdonú parádfürdői Károlyi-kastélyt és a mellette lévő, közel két és félhektáros zöldterületet, írja az Építészfórum alapján a 24.hu.

Az MNV korábban már többször meghirdette az 1870 körül épült eklektikus Károlyi-kastélyt és a mellette lévő területet, de nem kelt el. Most március 7. és 16. között lehet rájuk licitálni az Elektronikus aukciós rendszerben. A kikiáltási ár:  176,5 millió forint.

Fotó: Parád - arculati kézikönyv
Fotó: Parád - arculati kézikönyv


Az ingatlanok a Mátrában, Parád nagyközség Parádfürdő elnevezésű részén, annak főútja mellett helyezkedik el, a település központjától 2,8 kilométerre. Az ingatlanok közvetlen környezetében – szintén a Kossuth Lajos úton – található a híres parádfürdői gyógyfürdő (Parádfürdői Állami Kórház és Gyógyfürdő), illetve az ingatlanokkal szemben, az út túloldalán a Parádfürdő legnevesebb szállodája, az Erzsébet Park Hotel – olvasható az MNV árverési hirdetményében.

A két ingatlan egymás mellett helyezkedik el. Az egyik 2.4 hektáros, beépítetlen terület, övezeti besorolása zöldterület, nem beépíthető. A szomszédos, 507 helyrajzi számú közel 8000 m2-es területen a néhai Károlyi-kastély épülete és annak melléképülete található. Az épületek évek óta, jelenleg is használaton kívül állnak. Az árverési hirdetményben kiemelik, hogy a terület, ahol a kastély áll, a szabályozási terv szerint műemléki jelentőségű.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk