hirdetés
hirdetés

Tegyünk az utazáspesszimizmus ellen!

Elég az utazáspesszimizmusból - mondja Gruber Csaba, a Gruber Travel tulajdonos-ügyvezetője, aki közösségi oldalán fejti ki véleményét azzal kapcsolatban, hogy sok magyar idén fél külföldre utazni.

hirdetés

A turisztikai szakember szerint a nagyrészt a turizmusból élő országok mindent megtesznek azért, hogy a turisták biztonságban legyenek, bárhová is mennek, az utazási irodákban foglalható választék pedig rendkívül széles. A Gruber Travel is számtalan ajánlattal várja az utasokat nyolc budapesti bevásárlóközpontban található irodájában, és hamarosan nyíló két vidéki irodájában Érden és Dunakeszin.


Gruber Csaba
Gruber Csaba
Meg kell tanulnunk együtt élni az eseményekkel

Gruber Csaba így kezdi bejegyzését a közösségi oldalon: „14 éves korom óta utazásszervezéssel és utazásközvetítéssel foglalkozom. Idén június 1-jén lesz 20 éve, hogy megnyitottam az első utazási irodámat, de az elmúlt 20 évben nem találkoztam annyi >>utazáspesszimista<< emberrel, mint az idén. Mindannyian látjuk, halljuk, hogy mi történik a nagyvilágban, de azért az élet mindenhol megy tovább. Ha valaki azt gondolja, hogy idén azért nem utazik külföldre, mert migránshelyzet van, vagy az elmúlt években történt terroresemények miatt, akkor azt az illetőt megnyugtatom, hogy jövőre, meg azután, meg azután, meg azután is lesz migránshelyzet és lesznek robbantások. Meg kell tanulnunk ezekkel az eseményekkel együtt élni. Nem zárkózhatunk be örökre az otthonunkba azért, mert félünk elutazni bárhová is, mert akkor elérik a >>rossz emberek<< azt, amit el akarnak érni: félelemkeltés, az idegenforgalom ellehetetlenítése, országok gazdaságának meggyengítése. Magyarok, figyelem! Amíg mi nyalogatjuk a >>nemlétező sebeinket<<, kivárunk és elhiszünk mindent a >>szenzációhajhász<< újságíróknak, addig a nyugat-európaiak, a szlovákok, a csehek, a lengyelek, az oroszok és mindenki más elfoglalják a legkedvezőbb szállásokat Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban, Franciaországban és minden tengerparti nyaralóhelyen."

A célországok alapvető érdeke a biztonság

Gruber Csaba hozzáteszi, hogy az adott desztinációk mindent megtesznek azért, hogy garantálják a biztonságot. "Ha azt gondoljátok, hogy az idegenforgalomból magas bevétellel rendelkező országok nem tesznek meg mindent a biztonság megteremtésére, akkor tévedtek. Minden ország kormányának elemi érdeke megvédeni az állampolgárait és az odautazó külföldieket is. Higgyétek el, hogy sem a Külügyminisztérium, sem az utazásszervező irodák, sem a charter és fapados légitársaságok nem akarnak elküldeni senkit olyan helyre, ahol veszélyben lehetnek. Soha nem volt ennyire fontos dolog, hogy jól biztosított utazási irodákban foglaljátok le az utazásotokat, mint most, mert ez garancia lehet nektek mindenre egy esetleges probléma esetén. Ne egyéni szervezéssel vágjatok neki a nagyvilágnak, mert bármilyen váratlan helyzetben nem tudjátok lemondani a már kiállított repülőjegyeket és rendszerint a szállásokat sem. Itt a nyár a nyakunkon, és megkezdődik minden idegenforgalmi régióban, az összes tengerparton és a nagyvárosokban a szezon, ha törik, ha szakad, magyar utasokkal együtt vagy azok nélkül, ugyanis az ott élő emberek az idegenforgalomból élnek. Ők nem félnek és nagyon várják az összes turistát, főleg a magyar turistákat, akiket szinte az egész világon nagyon szeretnek. 2016 nyarán lesz Rio de Janeiróban az olimpia, Franciaországban a foci EB és Törökországban (Antalya) a Világkiállítás. Ezekre a rendezvényekre több millió turistát várnak az egész világból. Hamarosan elindulnak Budapestről, Debrecenből és Sármellékről az első charter repülőgépek a legkedveltebb üdülőhelyekre. Utazhattok repülővel a békés görög szigetekre (Kréta, Rodosz, Korfu, Zakhyntos, Kefalónia, Karphatos), a spanyol tengerpartokra (Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol, Mallorca, Ibiza, Teneriffe, Gran Canaria), Máltára, Észak- és Dél-Ciprusra, Szicíliába, Tunéziába, Egyiptomba, Bulgáriába, a török Riviérára és még sok más szép országba, szigetre vagy városba, illetve utazhattok autóval (egyénileg) Horvátországba, Olaszországba, Ausztriába, vagy valamilyen gyönyörű körutazásra" - fejezi be ezt a gondolatmenetet a Gruber Travel tulajdonos-ügyvezetője.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk