hirdetés
hirdetés

Válaszolt a MUISZ az Opten közleményére

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) szerint az Opten közleménye sérti a stabilan működő utazási irodai szakma érdekeit. 

hirdetés

A MUISZ kiegészítést és pontosítást kért a HVG „Csak a jéghegy csúcsa volt a Green Hoidays csődje” cikke kapcsán, melyet több más médium is átvett.

Az írás - az Opten képviselőjét idézve – pontatlan információkat közöl, és kizárólag általánosságokat fogalmaz meg, konkrétumok nélkül, mely alkalmas a pánikkeltésre, elbizonytalanít, éppen ezért sérti a stabilan működő, jól gazdálkodó és az ügyfelek érdekeit maximálisan szem előtt tartó utazásszervezők és általánosságban az utazási irodai szakma érdekeit.

Ezért arra kérik a HVG szerkesztőségét, hogy az alábbi pontosításokat és kiegészítéseket eszközölje és tárja a nyilvánosság elé a cikkükkel kapcsolatban:

Egyrészt az MKEH által nyilvántartásba vett utazási irodák száma 2016. december 15-én 1053 db, szemben az említett 1600-al.

Másrészt kérik, hogy az Opten képviselője konkrét tényekkel támassza alá az alábbi állításait:

1. „Magyarországon jelenleg több mint 1600 utazásszervező vagy utazásközvetítő cég működik, és ezek jelentős része súlyos problémákkal terhelt.”
2. „Tömegesen indulnak az utazásszervező cégek ellen végrehajtások, és a szegmens kockázati mutatói is meghaladják az országos átlagot.”

Ennek jogi vagy egyéb akadályba ütközése esetén kérjük haladéktalanul, nyilvánosan vonja vissza kijelentését, illetve kerüljön pontosításra oly módon, hogy az nem sérti – az egyébként nagy többségben lévő – jól működő utazási irodák érdekeit. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk