hirdetés
hirdetés

Zarándok Akadémia: mindent a spirituális turizmusról

Zarándok Akadémia címmel, az április 27—28-án, Péliföldszentkereszten első ízben megrendezésre kerülő szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozó azon turisztikai és egyházi, felekezeti szakembereket szólítja meg inspiratív előadásokkal és panelbeszélgetésekkel, akik látogatókat fogadnak, vagy kísérnek szent helyeken, lelki utakon - tájékoztatta lapunkat a szervezők egyike, a Hungary NEXT ország-márka-műhely.

hirdetés

A jógyakorlatokra és tapasztalatcserére épülő rendezvény mindazok részvételére számít, akik turisztikai és lelkiségi-egyházi szakmai szereplők, látogatóközpontok, kegyhelyek, kolostorok, turisztikailag frekventált templomok, szakrális épületek, zarándokfogadók, zarándokutak, szakrális-lelki ösvények, programok gazdái, vagy szervezői. A személyközpontú és "lélektől lélekig" való bemutatásról tanácskoznak, azzal a küldetéssel, hogy mindenki számára érthetően és vonzóan tudják közvetíteni kincseiket, függetlenül a betérő látogatók vallási meggyőződésétől, lelkiségi vagy hitbeli előrehaladásától.

Az esemény fővédnöke Hortobágyi Cirill Pannonhalmi Főapát, házigazdája Derosi Raja, a Szalézi Rend tartományi vikáriusa, kegyhelyigazgató. A moderátor Novák András, előadói és panelbeszélgetés résztvevői pedig neves hazai és nemzetközi szakemberek, többek között a Pietre Vive - Élő Kövek, az MTÜ, az Ars Sacra Fesztivál, az InnoTime, a Pilgern im Norden, az AÖFK, a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Magyar Pálos Rend, a Pécsi Egyházmegye, az Esztergomi Bazilika, a Don Bosco Szalézi Társasága szervezetektől érkeznek. A kétnapos rendezvény természetesen szálláslehetőséget is kínál, ellátással, izgalmas programokkal, tartalmas beszélgetésekkel, amelyeknek gondolati gerincét a Jelenség, a Személy, a Hely, az Út, a Találkozás, a Szolgálat és a Jövő témái adják.

A Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület, a Péliföldszentkereszti Szalézi Rendház, a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont és a Hungary NEXT ország-márka-műhely szervezésében megvalósuló szakmai fórum létrejöttét a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, valamint a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája támogatja. A Zarándok Akadémia részletes programját a www.zarandokakademia.hu oldalon találhatjuk, és érdemes korán regisztrálni, jelentkezni, hiszen április 10-éig early bird kedvezményt is kaphatunk.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk