hirdetés
hirdetés

2019-es szinten az osztrákok utazási aktivitása

A Statistik Austria frissen publikált jelentés szerint az osztrákok utazási intenzitása az idei év első felében már meghaladta a járványidőszak előtti szintet - írja a GD Consulting.

hirdetés

Míg 2019-ben az első hat hónapjában 9,76 millió utazás köthető az osztrákokhoz, addig idén az azonos időszakban már 9,77 millió volt ugyanez a szám. Az utazások közel fele idén is külföldhöz köthető, az osztrákok által felkeresett legnépszerűbb úti célok Olaszországban, Németországban és Horvátországban voltak.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos
 

Érdekesség, hogy a járványhelyzet előtti időszakhoz képest jelentősen nőtt a vonattal utazók részaránya: míg 3 éve 12 százalék volt ennek a közlekedési eszköznek a részesedése a teljes közlekedési mixben, addig idén már 17 százalék feletti. Ezzel párhuzamosan a repülés „népszerűsége” csökkent az osztrákok körében: a Statistik Ausztria szerint míg 2019 első felében az osztrák utazók 37 százaléka választotta a repülőt, addig idén a vizsgált időszakban ugyanez az arány már "csak" 29 százalékos volt. További részletek ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk