A BalatonBor Budapestre költözött

Huszonnégy pincészet részvételével itt a Balaton régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata, amely már Budapesten is kóstolható.

Egy mindenkiért, mindenki egyért!, harsant a 2016-os BalatonBorok budapesti bemutatója alkalmából a 24 résztvevő borásztól a csoportkép készítésekor, amelyet még a hóesés előtti nap, április 18-án, a Gozsdu udvar DiVino Borbárjában tartottak.

Két kiemelt régió találkozása, két eladható márka albrandekkel, erről a rendezvényt megnyitó Főpolgármester-helyettes asszony, Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszélt. Kiemelte, hogy a főváros komplex márkaépítését csak erősíthetik olyan kiegészítő brandek, mint amilyen a BalatonBor. "Egy alulról jövő szerveződés mindig sikeres", tette hozzá Szalay-Bobrovniczky. Gyukli Krisztián és Laposa Bence a jelenlévő 24 borászat képviseletében az olaszrizling mindent elsöprő szerepéről beszélt a balatoni régióban, valamint megtudhattuk, hogy hamarosan borhajó indul az északi oldalról délre - annyi a megkeresés.Hallhattunk a Rizlingtavasz programról is, amelyet május 13-án rendeznek majd Balatonfüreden, ahol a BalatonBor ismét kiemelt szerephez jut. 

Ugyan se bort, se tökéletes szendvicset nem tudok készíteni, azonban örülök annak, hogy végre egy tisztességes termék született, nemcsak szándékról hallunk, mondta Gerendai Károly, a Costes Downtown tulajdonosa, aki a cateringet kínálta ez alkalommal a kínált borok mellé. A Margaret Island frontembere, a fonyódi születésű Lábas Viktória pedig borokról énekelt, utána következett a kóstoló. 

Nemcsak az új évjárat 24 borából adtak kóstolót az egyes BalatonBorok készítői, hanem a premier ízelítőt adott az itthon még szokatlanul új régiómarketingből, illetve az ezt megalapozó régiós identitásból és kultúrából is. A pesti évjárat premier csupán beharangozója volt egy sor tóparti évjárat bemutatónak, mely a következő két áprilisi hétvégén lesz „Nyílik a BalatonBor” néven több mint 30 pincészet és a borokhoz ételeket készítő éttermek részvételével, az egész Balaton körül szinte mindenhol. 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.