hirdetés
hirdetés

A Budapest Marriott Hotel aktívan tesz a Down-szindrómásokért

November 8-án a Budapest Marriott hotel egy különleges eseménynek adott otthont. Lugosi Dóri kezdeményezésére egy érzékenyítő célú projekt született, amibe a szállodán kívül becsatlakozott a Down Alapítvány is. Céljuk megmutatni, hogy a Down-szindróma messze nem végzetes és igenis van jövő a a diagnózis után is.

hirdetés

A Marriott International a világ első számú szállodaláncaként, számos nonprofit szervezettel együttműködve biztosít munkalehetőséget a megváltozott munkaképességű emberek számára, melynek keretén belül, a Budapest Marriott Hotel és a Down Alapítvány 2020-ban megkezdte a közös munkát. "Szállodánk jelenleg hat megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat, akik Down-szindrómával, vagy egyéb fogyatékkal élnek. Törekszünk arra, hogy mindenkinek a saját képességének megfelelő feladatot adjuk, ezzel garantálva számukra a folyamatos sikerélményt és motivációt.  A szállodai környezetben a Housekeeping területén, illetve az éttermi háttérmunkában tudnak legjobban kiteljesedni.

Fontosnak tartjuk a közvetlen vezetők és kollégák folyamatos érzékenyítését, mely nagyban hozzájárul a sikeres beilleszkedéshez. Csapatként hiszünk abban, hogy a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása számos értéket teremt az egész szervezet számára. Csak néhányat említenék: nagyfokú precizitás, megbízhatóság, szabálykövető hozzáállás, lojalitás, vállalati értékerősítés. Bízom benne, hogy a Budapest Marriott Hotel, a testvérszállodáit, és egyéb piaci szereplőket inspirálva, továbbá lépéseket tud tenni a megváltozott munkaképességű emberek társadalmi integrációjáért" - mondta Lányi-Bíró Edina a szálloda PR és Marketing menedzsere.  

Gruiz Katalin a Down Alapítvány elnöke fontosnak tartja, hogy a Down-szindrómás gyerekek ne egy izolált közegben cseperedjenek fel. Meg kell tanulniuk a világról amit csak lehet, tudniuk kell majd reagálni, ismerniük kell a várost ahol élnek, fejleszteni önmagukat. Csakis így tudnak önmaguk számára megélhetést biztosítani, egy helyet találni a társadalomban. Ennek a folyamatnak a családon kívül, az óvodában és az iskolában is el kellene indulnia. Több lehetőségre lenne szükség az intézményekben, több olyan pedagógusra, aki nem csak nyitott és befogadó, hanem a megfelelő eszköztára is megvan.

A Lugosi Dóra által megálmodott program egyfajta kezdeményezés, hogy a következő generáció már több tudással, jobb kommunikációs eszközökkel tudja segíteni a fogyatékossággal született embertársaik integrálódását és elősegítse társadalmi elfogadásukat. Ahogy Incze-Dusikova Barbora, a projekt kommunikációs felelőse fogalmazott, amikor lezárta a beszélgetést: "Legyünk kíváncsiak! Beszélgessünk, ismerjük meg egymást, szólítsuk meg a szülőket. Tanuljunk tőlük, hogy tanítani tudjunk."   

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk