hirdetés
hirdetés

A szezonban indul a Rostock Airlines

A Keleti-tenger partján fekvő Rostock városa mellett található a volt NDK egyik nagy északi-tengeri repülő bázisa, a Laagei repülőtér. Az igen gyér katonai forgalmú légikikötőben most egy magát Rostock Airlines néven bejelentett regionális légitársaság vetné meg a lábát.

hirdetés


Az észak német térség az OLT légitársaság megszűnésével lényegében légi szállító nélkül maradt, a Rostock ezt a hiányt szeretné pótolni. Terveik szerint járataik május végén indulnának, lízingelt repülőgépekkel és ugyancsak bérelt személyzettel. Flottája kis kapacitású Fokker és ATR gépekből áll majd. A járatok kiszolgálásához szükséges átalakításokat a repülőtér saját költségére vállalja, és nagy vonalakban már a menetrend is összeállt. Mivel a német belföldi forgalom már több szállító által is lefedett, így közeli külföldi célállomásokban gondolkodnak. Várhatóan a Rostock Koppenhágába, a balti államokba és a hagyományos Prága, Bécs, Budapest útvonalon repülne menetrendszerűen, de érdekeltek lennének a térségből a görög szigetek felé irányuló kis csoportos charter forgalomban is. Iparági körökben még nagyon kevés konkrét információ hallható, viszont a nagy utaztatókat és a lízingcégeket a légitársaság menedzsmentje már megkereste.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk