hirdetés
hirdetés

Az UNWTO üdvözli az egyiptomi és tunéziai helyzet javulását

Miközben az élet kezd visszatérni a normális kerékvágásba, az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) közleményében üdvözli a helyi hatóságok azon erőfeszítéseit, hogy visszaállítsák a turisták bizalmát a két észak-afrikai ország iránt, és megköszöni a külföldi kormányoknak, hogy az érvényes utazási figyelmeztetéseket is ennek megfelelően módosítják.

hirdetés

A turizmus mindkét ország gazdasága számára kulcsfontosságú, és ha visszatérnek a turisták a régióba, azzal a gazdasági fellendülés is megkezdődik - áll az UNWTO friss közleményében.

Az élet kezd visszatérni a normális kerékvágásba mind Egyiptomban, mind Tunéziában. A főbb turisztikai látványosságok várják a látogatókat, a légitársaságok újraindították a járatokat, a tour-operátorok több fontos küldőpiacon újrakezdték az üdülési csomagok értékesítését, és a kormányzatok frissítették aktuális utazási figyelmeztetéseiket.

Az UNWTO együttműködik az illetékes hatóságokkal, hogy gyorsan újrainduljon a turistaforgalom a két országban.

A turizmus már régóta szerves része az egyiptomi és a tunéziai gazdaságnak. A nemzetközi turizmusból származó bevételek Egyiptomban a nemzeti össztermék 6%-át, Tunéziában a 10%-át adják. Ha a turisztikai szektor egészét tekintjük, akkor ez a részesedés még magasabb, Egyiptom esetében például 11%.

Egyiptomban 2009-ben 12 millió külföldi turistaérkezést regisztráltak, az előzetes adatok szerint 2010-ben pedig ez a szám elérte a 14 milliót. A nemzetközi turizmusból származó bevételek 2009-ben 11 milliárd dollárt tettek ki, 2010-ben ez az összeg már 12,5 milliárd dollár volt. Tunézia 2009-ben hétmillió külföldi turista érkezett, a bevételek elérték a hárommilliárd dollárt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk