hirdetés
hirdetés

A vészkijárat mellé is foglalhat

A Lufthansa új szolgáltatása révén a turistaosztály minden foglalási kategóriában lehet előre ülést foglalni, akár online is. A vészkijárathoz közeli, kényelmesebb ülések szintén előre foglalhatók.

hirdetés

A jövőben a Lufthansa turistaosztályának valamennyi utasa már a repülőjegy lefoglalásakor kiválaszthatja, hol szeretne ülni a gépen. 2013. november 26-tól az utasok előre lefoglalhatják a kívánt ülést a turistaosztályon a németországi és európai járatokon. A turistaosztályon belül a közepes árfekvésű (mid-price) és a rugalmas (flexible) foglalási kategóriákban ingyenes lesz az előzetes ülésfoglalás. Ez azt jelenti, hogy a Lufthansa a közepes árfekvésű foglalásokra is kiterjeszti az ingyenes szolgáltatást.

Azok az utasok, akik a legalacsonyabb árat kínáló foglalási kategóriákat veszik igénybe, november végétől tíz euróért foglalhatnak maguknak ülést. Korábban ezekben a kategóriákban nem lehetett ülést foglalni. Ha egy utas nem foglal előre ülést, továbbra is ingyen választhat magának helyet bejelentkezéskor, a gép indulása előtti 23 órában.

November végétől az utasok felárért a lábnak több helyet biztosító üléseket is előre lefoglalhatják. Ezek, a többnyire a vészkijáratokhoz közeli sorokban (exit row) található ülések nagyobb távolságra helyezkednek el az előző sor üléseitől. Korábban csak a repülőtéri bejelentkezéskor lehetett választani őket, előzetes lefoglalásukra nem volt lehetőség. Az európai járatokon a Lufthansa 20 eurót, a tengerentúli járatokon pedig 60 eurót számít fel alkalmanként az „exit row” üléseiért.

A fenti kiegészítő szolgáltatások továbbra is díjmentesen állnak a HON Circle és a Senator program tagjai és a velük utazók rendelkezésére. A november 26-tól induló ülésfoglalási szolgáltatás kezdetben kizárólag a Lufthansa Service Centernél, a Lufthansa jegypénztáraiban és utazási irodáknál lesz elérhető, de 2014 tavaszától a légitársaság a www.lufthansa.com webhelyen végzett online repülőjegy-foglalásokra is kiterjeszti a lehetőséget.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk