hirdetés
hirdetés

A világ egyik leghosszabb légi járatát indította el az Emirates

Az Emirates elindította első non-stop járatát Dubaj és Auckland között. Az új szolgáltatás nemcsak azért fontos, mert a világ egyik leghosszabb menetrend szerinti járata, hanem azért is, mert kapcsolatot teremt 39 európai, 38 afrikai és közel-keleti állomás és Új-Zéland között, mindössze egy dubaji átszállással.

hirdetés

Az útvonalon Boeing 777-200LR gépeket üzemeltet a légitársaság, de a fontos mérföldkövet jelentő, első Dubajból induló járat alkalmából, az Emirates kivételesen az ikonikus A380-assal teljesítette az utat. Az Emirates új szolgáltatása az eddiginél jobb kapcsolatot teremt Új-Zéland és a Közép-Kelet, illetve Európa között: a járatok a Dubaj–Auckland utat kevesebb, mint 16 óra alatt teszik meg, a visszaút pedig 17 óra 15 perces, ami mindkét esetben közel három órával rövidebb, mint korábban.

Az új útvonalnak köszönhetően a turisták immár három utazási lehetőség közül is választhatnak az Emirates hálózatában, ha szeretnének Új-Zélandra utazni. Aucklandbe egyrészt érkezhetnek Ausztrálián keresztül a légitársaság naponta háromszor közlekedő A380-as típusú gépeinek egyikével, választhatják a Boeing 777-200LR típusú géppel teljesített közvetlen járatot, de dönthetnek a Déli-sziget mellett is, ahol a légitársaság Christchurch-be repül Boeing 777-300ER típusú repülőgépekkel. A non-stop járat bevezetésével az Emirates több mint 2000 utast szállít majd naponta az új-zélandi útvonalakon.

Az új útvonalon közlekedő, akár 266 utas fogadására alkalmas Boeing 777-200LR géptípust kifejezetten hosszú utakra tervezték. Az Emirates többi új-zélandi járatához hasonlóan az utasok három osztály közül választhatnak: 8 First Class lakosztály, 42 ággyá alakítható Business Class ülés és a 216 személyes Economy Class várja őket.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk