Hogy kerül a mangalica a wellness élménybe?

Mi a közös a gasztronómiában és a wellnessben? Erre kaptunk választ egy budapesti wellness hotelben.

Különleges vállalkozásba fogott a Ramada Resort – Aquaworld Budapest szálloda és élményfürdő akkor, amikor a vendégek maximális testi és lelki táplálása érdekében összehangolta az élménybirodalom gasztronómiai és wellnesskínálatát. A Gastro & Spa programsorozat résztvevői hedonista módon fürdőzhetnek a kulináris és a wellness nyújtotta élményekben. Ezt próbálhatták ki a sajtó képviselői egy kellemes hétvégi program keretében, ahol mindenki megkóstolhatta az újszerű finomságokat, és élvezhette az Oriental Spa, illetve az Aquaworld különleges szolgáltatásait.

A programokat megelőző sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a Ramada Resort – Aquaworld Gastro & Spa élménye abban is különbözik a „wellness = egészséges étkezés” elképzeléstől, hogy a szállodában töltött idő alatt nem feltétlenül a könnyű és bioételeken van a hangsúly, hanem az élvezeteken, a gazdag ízeken és a különleges – sokszor magyar – fogásokon.

Feltöltő spa élmény

A fent említett fűszernövényeket azonban nem csak a menübe csempészik bele, hanem egyes elemei a különböző test- és arckezelésekben is visszaköszönnek. Így választható például rozmaringos-borsmentás masszázs is az Oriental Spa részlegben.

A keleties hangulatú, háromszintes Oriental Spa mindent egy helyen kínál, ami egy jó wellness programhoz kell: egzotikus fürdők, élmény- és relaxációs medencék, gőzfürdő, különleges szauna világ, kozmetika, arc- és testkezelések, masszázsok, pihenőágyak, fodrászat, szolárium, manikűr-pedikűr, tenisz, squash és fitneszterem. A Social Spa programnak köszönhetően a szállóvendégeken kívül sokan érkeznek egynapos vagy pár órás kikapcsolódásra is, mondhatni életformaszerűen. A tematizált hölgy-, sport-, senior- és páros napok speciális kínálata egyre több vendéget vonz be a környékről.

A naponta többször, délutánonként megrendezett szauna szeánszok között pedig választhatunk többek között mézes, pálinkás, sós testradíros és citromos szaunaprogramok közül is.


Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.