Alkoholfogyasztásra ösztönzi a japán fiatalokat az adóhivatal

Fiataloknak szóló, az alkoholfogyasztás népszerűsítését célzó kampányt indított a japán adóhatóság.

A "Sake Viva!" egy olyan verseny, ahol szlogent vagy más ötleteket keresnek, amivel vonzóvá tehetik az alkoholfogyasztást a 20-39 év közötti korosztály számára. Az ötleteket szeptember 9-ig várja az adóhivatal.

Azokat, akik bekerülnek a döntőbe, októberben szakértők segítik az ötletük tovább fejlesztésében, a végső győztest novemberben hirdetik ki, adja hírül az euronews.com portál.

 

Egy átlagos japán 1995-ben még évi 100 liter alkoholos italt fogyasztott, 2020-ra ez 75 literre, az ebből befolyó forgalmi-adóbevétel pedig 5 százalékról 1,7 százalékra csökkent . A további csökkenést a japán kormány az alkoholos italok árának emelésével próbálja ellensúlyozni.

A japán adóhivatal létrehozott a versenynek egy külön weboldalt, ahol arról írnak, hogy az alkoholfogyasztás csökkenése mögött az elöregedő társadalom és a világjárvány miatt megváltozott szokások állnak. Ezért a versennyel a népszerűsítésén túl az is a céljuk, hogy "újjáélesszék az ágazatot".

A japán kormányt amúgy sokan bírálják a kampány miatt. "Nagyon rossz reklám az országunknak", mondta Hoszaka Noboru, a "Nem az alkoholra" alkoholfogyasztást ellenző egyesület vezetője.

A kormány a kritikákra válaszul emlékeztette az embereket, hogy ne feledjék: mértékkel fogyasszanak alkoholt.

A teljes hír ITT található.

Forrás: Euronews


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.