hirdetés

All inclusive ajánlattal vár Hollókő

Kétmilliárdos fejlesztés nyitóünnepét is tartják április 4-6. között a „Palóc Mekkában”.

hirdetés

A „Palóc Mekka” – az elnevezés a sajtótájékoztatón is fellépő Kerekes Band egyik tagjától származik – hagyományait megőrizve, de kínálatát megújítva fergeteges Húsvétra készülődik. A polgármester szerint a pályázatokon elnyert kétmilliárd forintot teljes egészében a turisztikai fogadóképesség növelésére és új elemekkel történő gyarapítására költötték. Jó bekötőutat, autóparkolót, „Küszöb” nevű, vizesblokkal egybeépült recepciós fogadóhelyiséget építettek. Minden korosztály szórakoztatására gondolva a faluban építészetileg és funkcionálisan 20 elem újult meg. A gyermekek számára kialakítják a Hollókői mesék, legendák útját, a felnőtteket Mulatság ház, Palóc műhely, Kalácsos ház, Sajtbolt, Szövőház, a jóízű helyi étkeket kedvelőket pedig a jelenlegi Vár étterem modern, exkluzív változata várja. Két tanösvényt is létesítettek: az egyik, mely a falut a kertek alatt körbefutja, a tájba illően fából készült. A másik a táj védett természeti értékeit teszi hozzáférhetővé. A festői 13. századi vár kiemelt szerepet kapott a fejlesztésben: három szinten bejárhatóvá teszik, korhűen berendezett konyhát és szobákat alakítanak ki benne. A torony alsó szintjén kovácsműhely működik majd, de kialakítanak egy multimédiás bemutatótermet is. Legfelül panorámakilátó-terasz teszi teljessé az élményt.

Fotó: Polgár Zoltán
Fotó: Polgár Zoltán


All inclusive élmények és chipkártya

A modern technika lehetőségeit mindenütt felhasználják: az "all inclusive” (minden látnivaló + étkezés) jegy mellett lesznek csak egyes elemek látogatására érvényes, illetve díjmentes falubejárásra jogosító belépők, chipkártyás nyilvántartás és eltérő színű csuklószalagok használata mellett. A táncházban tánctanító szoftver segíti a gyermekeket és felnőtteket a helyi néptánc elemek elsajátításában.

A jövő évi Hollókői Húsvéti Fesztivál fafaragó és tojásdíszítő találkozóval, kézműves vásárral, hungarikumok bemutatásával és természetesen hagyományos locsolkodással várja a látogatókat. A palóc gasztronómiát nemcsak a helyiek, de a környező településekről érkező főzőmesterek jóvoltából kóstolhatjuk meg. Szombaton a húsvéti sonka-készítés rejtelmei állnak majd a középpontban. Az ófalui részen található fedett színpadon mindhárom napon népi és modern folkzenét játszó zenészek, együttesek szórakozatják a közönséget. Vezérszerepet a Kerekes Band vállalt, saját udvarukon is muzsikálnak, de jeles barátaik (Herczku Ági, Ferenczi György, a Fonó zenekar és Szabó Balázs bandája) is forró hangulatot ígérnek.

Utazási irodák számára fontos üzenet: megrendelésre, utólagos elszámolás mellett előre elküldik a Hollókői Húsvéti Fesztiválra szóló belépőjegyeket.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai