hirdetés

Anyagok, színek, formák, stílusok találkozása

A JAB bemutatta legújabb, az őszi és téli idényre készített kollekcióit.

hirdetés

Punk a barokkal? Átütő neonszínek a távol-keleti finoman visszafogott színvilággal? Francia extravagáns stílus keveredése a természetközeli ázsiaival? Absztrakt formák klasszikus mintákkal? Az anyagok mai megjelenésében bármi előfordulhat, legalábbis ezt bizonyítja a JAB Josef Anstoetz kizárólagos forgalmazásában kapható toptermékek, a Carlucci márka legújabb képviselői, valamint a JAB őszi/téli saját kollekcióját látva sem maradunk meghökkentő elem nélkül. Gondoljunk csak akvarell technikával létrehozott álomszerű lepkékkel teli függönyanyagaikra, vagy az empíre kort idéző, klasszikus megjelenésű bútor- és dekorszöveteikre, ahol, ha jobban odafigyelünk, még akár egy-egy napóleoni méh is felbukkanhat.

 

Mindent a szemnek, tapinthatót a kéznek

Álomszép, meghökkentő, roppant gazdag tartalommal és széles választékkal jelentkezett a Jab Anstoetz Magyarországi Képviselete a covid utáni időszak első igazi bemutatója alkalmából, amelyet budai bemutatótermében tartott Bakody Katalin és csapata. A Jab Villában három napon át tartó bemutatófolyam keretében testközelből is bemutatták  partnereiknek, mit kínál egyik luxusmárkája, a Carlucci az idei év hátralévő részére, illetve saját brandjük, a Jab őszi/téli teljes kollekcióját is prezentálták.

Fúzió a javából

A Carlucci legújabb kínálatát megismerve az ember biztos abban, a cégnél csupa kreatív, játékos elme ül a tervezőasztaloknál, akiknek fejében sorra különleges  gondolatok váltják egymást, amit azonban nem hessegetnek el, hanem textilbe öntve rögvest meg is valósítják. Hiszen, gondolhatják, hol lenne a szépség izgalom nélkül? Az ellentétek világának találkozása egy egészen új forma és színkombináció megvalósulása nélkül? Náluk találkozhat a punk a barokkal, a neon festmények világa a Távol-Kelet egzotikus megjelenésével. Csupa lendületes, energikus keveredés eredménye új kollekciójuk, amelyet FUSIONIST néven fogtak össze, és kínálnak most vásárlóiknak. Új ajánlataik igazi egyedi belső terekbe valók, olyanoknak, akiknek színes, különleges személyiségek a gazdái – mindezt tökéletesen tükrözi új őszi/téli fényűző, valóban meghökkentően emlékezetes kínálatuk.

 

Két lábbal a földön

Ha a Carlucci világa kicsit elszállt az ég és a megfoghatatlan álomvilág felé, akkor a Jab idei őszi/téli kínálatát megismerve azt tapasztalhatjuk, ők pedig nagyon is két lábbal állnak a földön. Hiszen, bár a tőlük megszokott tökéletes és magas technológiával előállított minden egyes anyaguk az új kollekciójukban is, azonban arra is ügyelnek, hogy folyamatosan védjék szöveteiket a különféle szennyeződésektől, vízlepergető hatású technológiájuk szinte utolérhetetlen Európában, miközben arra is ügyelnek, hogy sok újonnan kínált anyaguk lángmentes és időtálló legyen.

Persze azért a Jab tervezőit sem kell azért félteni: hiszen visszatértek a hősi empire-korba, és olyan anyagokat terveztek, amelyek mind színvilágukban, mind mintáikban a napóleoni kor hatalmas dicsőségét hirdetik, a klasszikus birodalom nagyságának hódolva. És itt nem félnek akár olyan formákat is felidézni, mint mondjuk egy napóleoni méh, amelynek rajzával a francia uralkodó anno minden bútorát ellátta, székeinek gazdag selymeitől kezdve a trónjáig, sőt, még a koronázási köpenyét is ezzel díszítette.

A Jab idei kollekciójában nyilván – a napóleoni méhek után – az egyik legnagyobb sztár és keresett minta az a dekoranyag lesz, amellyel a gyerekeket célozták meg. Ez ugyanis annyira telitalálat, annyira szerethetően ötletes, hogy „mindent visz” idén az őszi/téli teljes gyerekszoba kínálatot beleértve. Farm Life elnevezéssel falusi állatokat festettek a tervezők a száz százalékban pamutanyagra, és annyira kedves és természetes a világot idéz a textil, ráadásul plusz tudást is ad a városban lakó legkisebbeknek, hogy nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megállapítsuk: aki gyerekszobába keres most függönyt, és ezt meglátja, már viszi is haza.

 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online )
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk