hirdetés
hirdetés

Átjárhatóvá válik az egészségturisztikai szakképzés

Az egészségturizmus terén működő szakképzések átjárhatóbbá és átláthatóbbá válását segítő projekt indult a Lifelong Learning Program, Leonardo da Vinci Innovációtranszfer pályázattípusa keretében a budapesti Várnai Oktatási és Könyvvizsgáló Kft. koordinálásával.

hirdetés

Az ECVET-HEALTH-TOURISM című projekt megvalósításában 5 ország vesz részt: Magyarország, Olaszország, Belgium, Szlovákia és Románia, összesen 8 partnerszervezettel. A pályázattal megvalósítani kívánt innováció a korábbi ECVET (Európai Szakoktatási és Képzési Keretrendszer) módszertan adaptálása az egészségturizmusra. Az összehangoláshoz használt módszertant mind az 5 partnerország importálni fogja az egészségturizmus területén. 

A projekttel Magyarország, Szlovákia, Románia, Belgium és Olaszország szakképzése átjárhatóbbá válik, az egészségturizmus terén működő szakképzések átláthatóbbak lesznek, a kimeneti eredményeket kölcsönös elfogadják majd. Így az európai tanulási és munkaerő-piaci mobilitás is javul.

Eddig 3 nemzetközi partnertalálkozó zajlott le, a következő találkozó novemberben lesz Szatmárnémetiben. Az ECVET-HEALTH-TOURISM a tervek szerint 2014. október 31-én zárul.

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk