hirdetés
hirdetés

Beköltözés Brandenburgba

A két működő repülőtérről Tegelről és Schönefeldről három nagy hullámban szállítják át a felszereléseket a júliusban nyitó brandenburgi repülőtérre.

hirdetés

A német repülőterek történetében nem először fordul elő, hogy az egyik régebben használt repülőtérről egy új másikra kell költözni. Ez történt 1992-ben is, amikor mindössze egy éjszaka alatt költöztették át az összes szükséges forgalmi, irányítási, technikai és adminisztratív eszközt a régi München Riem repülőtérről az onnan 42 kilométerre lévő Franz Joseph Strauss repülőtérre. A munkához a Convoi nevű holland cégnek mindössze hét órája volt.

A tendert most is a Convoi nyerte el. A júliusi nyitásig három részletben költöztetik át a Tegel és a Schönefeld repülőtérről, összesen 11.500 négyzet méterről (több, mint 4.000 helyiségből) a felszereléseket új helyükre, a brandenburgi repülőtérre.

A teljes rakomány kb. 460 pótkocsis teherautót, 45 speciális gépkocsit és 32 páncélozott járművet, valamint megszámlálhatatlan kisebb szállítóeszközt igényel. Mivel a kocsik a régi és az új repülőtereken is a szigorúan őrzött területeken is mozognak, ellenőrzésüket a biztonsági szolgálatnak külön meg kellett oldani. A szállítás ütemezése egy logisztikai hálóterv alapján, szigorúan titkos körülmények között történik.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk