hirdetés
hirdetés

Bemutatkozott a "Gyógyító régiók" projekt

A Magyar Tudományos Akadémián tartott tájékoztatón ismertették azt a programot, mely Svájc több mint egy millió svájci frankot érő támogatásából valósul meg. 

hirdetés

Svájc 2012-től kezdődően valamennyi újonnan csatlakozott uniós országban összesen 37 projektet támogat- számolt be a Svájci Hozzájárulás Hivatalvezetője, Liliana Sharmila De Sá Kirchknopf. Felfigyelve Magyarország jó adottságaira a gyógyturizmus területén, támogatásuk az észak-magyarországi és az észak-alföldi gyógyturizmus versenyképességének fokozására irányul.

A „Gyógyító régiók” projekt ezt egyedi, értékesítési csomagajánlatok összeállításával, reklámozásával és eladásával kívánja elérni. A konzorcium élén a Mátrai Állami Gyógyintézet áll Dr. Urbán László vezetésével. További tagjai: a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum; a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület; a Dr. Rubovszky Tanácsadó és Turisztikai Bt., a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület; a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület; a Siroki Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület, és- mint a mofetta tulajdonosa- a Mátraderecskei Községi Önkormányzat. A konzorcium a Svájctól kapott támogatást idén év végéig használhatja fel.

Dr. Oberfrank Ferenc vezető tanácsadó előadásában jelezte, hogy az egészségügyi szolgáltatásokon túlmenően minősítik és védjeggyel látják el a térség „egészségbarátnak” tekinthető termékeit, élelmiszereit, turisztikai, vendéglátóipari szolgáltatásait is.

A tervezett „Gyógyító régió” alap elemei a „Gyógyító klíma”, az „Orvosi turizmus”, az "Egészséghotel”, a „Gyógyhelyek", a „Termálfürdő,” illetve a „Mofetta”. A projekt kiemelkedően magas minőség létrehozására törekszik. Online foglalási rendszerrel, honlap fejlesztéssel törekednek értékesíteni a kínálatot, nemzetközi szinten is.

Tervezik, hogy az egyre bővülő egészségpénztári szolgáltatások közé is bekerüljenek a „Gyógyító régió” csomag-ajánlatai.

A Magyar Turizmus Zrt. részéről Horváth Gergely vezérigazgató-helyettes tartott előadást „Az egészségturizmus szerepe a magyarországi turisztikai kínálatban” címmel. A mátraházi Hotel Residence Ózon igazgatója, Hoffmann Henrik „A szállodák jövője a Gyógyító régiókban” címen fejtette ki elképzeléseit. A rendezvény a Parádfürdői Állami Kórház főigazgatója, Dr. Rabóczki Anita előadásával (A mofetta mint gyógytényező szerepe a gyógyturizmusban) zárult.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk