hirdetés
hirdetés

Csak további összefogással érkezhet több vendég az északi régióba

Idén, amikor kevesebb a támogatás, még fontosabb a kreativ munka és az összefogás annak érdekében, hogy olyan attrakciókkal várjuk a vendégeket, amelyek felkeltik az érdeklődésüket - hangsúlyozta a Turizmus Online-nak Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője.

hirdetés

Az észak-magyarországi turisztikai régióban a gazdasági válság ellenére a ROP-os fejlesztéseknek és a hálózatosodott marketing tevékenységnek köszönhetően tavaly 5,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a kereskedelmi szálláshelyeken.

A kimagasló eredményben jelentős érdeme volt a Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) hálózatnak is. Észak-Magyarországon jelenleg három térségi TDM: a Tokaj-Zemplén, az Eger, valamint a Nógrád Térségi működik. Ezek mellett tizennégy helyi szervezet is tevékenykedik. Hidvéginé Molnár Judit kiemelte az egri és a mátrai térségben dolgozó szolgáltatók szerepét, mivel tavaly a Mátrában három, Eger mellett Felsőtárkányban pedig egy négy csillagos szállodát nyitottak. 

Ebben az évben – a korábbi tapasztalatok alapján – öt tematikus akció: Évindító feltöltődés, Kalandhegyek- geokalandok és kalandpark7-ek, Szüreti vidámság, valamint Vizeskeddj Észak-Magyarországon – köré csoportosítják a turisztikai termékeket. A marketing döntő részét ezekhez igazítják. Három különféle kiadványt is készítenek. Az egyik egészségturisztikai lesz a régió fürdőiről, szórakozási lehetőségeiről. A másik az észak-magyarországi bor, gasztro, falusi kalauz szerepét tölti be, a harmadik pedig az Akciós ajánlatok kiadványaként kerül a vendégekhez, a szolgáltatók részvételével. Ebben több mint félszáz ajánlatot találhatnak majd.

A regionális marketing igazgatóság 2012-es programjában több szakmai tanulmányút és számos kiállításon, külföldi road showon való megjelenés is szerepel. A marketing igazgatóság szoros kapcsolatot tart fenn a szomszédos országokban tevékenykedő magyar turisztikai képviselőkkel, akik fontos üzleti információkat közvetítenek az egyes országok vállalkozóinak igényeiről, elképzeléseiről. Ebben különösen kiemelkedőnek tartják a cseh, a szlovák, a lengyel, a román, a német és az osztrák külképviseleti együttműködéseket - mutatott rá Hidvéginé Molnár Judit. 

A budapesti Utazás Kiállítást kövedtően a régió ott lesz Romániában, a Kolozsváron megrendezésre kerülő turisztikai kiállításon is, ahol Észak-Magyarország idegenforgalmi nevezetességeit mutatják be.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk