hirdetés
hirdetés

Egyelőre nem lesz éjféli záróra a bulinegyedben

Az önkormányzat egyelőre egy szakmai bizottságot állít fel, és objektív kritériumrendszert hoznak létre, amely a jövőben szabályozhatja, ki meddig tarthat nyitva.

hirdetés

Leszavazta azt a módosítást az erzsébetvárosi képviselő-testület, mely 2020. január elsejétől bevezette volna az éjféli zárórát a bulinegyedben – írta a 24.hu. A rendkívüli képviselő-testületi ülésen elfogadtak viszont egy másik előterjesztést, amely támogatja, hogy változzon a záróra, ám nem egyből égetné fel a bulinegyedet. A megszavazott tervezet a következő hónapokban egy szakmai bizottságot állít fel az önkormányzati képviselők (hárman Belső-Erzsébetvárosból), a rendőrség, a biztonsági szolgálatok, a civil szervezetek, illetve a vendéglátóhelyek üzemeltetőinek bevonásával.

Egy objektív kritériumrendszert hoznak létre, amely a jövőben szabályozhatja, ki meddig tarthat nyitva. Ezen kívül évi egymilliárd forintos támogatást kérnek a kormánytól, amely a turizmus után hagyott romokat hivatott orvosolni és a lakók életkörülményeit javítaná. A Niedermüller Péter (DK) által benyújtott javaslat alapján továbbá a rövid távú szálláskiadás, azaz az Airbnb szabályozása miatt is egyeztetést terveznek a kormánnyal. A lap tudósítása szerint az ülésen heves vita alakult ki a bulinegyedről a képviselők és a lakók között. A helyiek egy részének elfogyott a türelme, mások pedig örülnek, hogy legalább van hova kimozdulni, még akkor is, ha a mostani állapot tarthatatlan.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk