hirdetés

Egyre több a gond a repohár-biznisszel

Korrekcióra kéri a vendéglátókat a terézvárosi polgármester a poharak visszavisszaváltásával kapcsolatban, de ha erre nem kerül sor, megvizsgálják, hogyan szabályozható a helyzet. 

hirdetés

Az eredendően a fesztiválok műanyag-pohár hulladékának csökkentése érdekében kitalált repohár rendszer eredendően hasznos volt és betöltötte a szerepét, azonban a pénzvisszafizetés helyett a vendégeknek adott tokenek, illetve azok újrafelhasználhatósága kapcsán egyre több kritika éri a főleg a belvárosi szórakozóhelyeken működő rendszert. Terézváros polgármestere például legutóbbi közösségi média bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a mostanság terjedő rendszer inkább bújtatott áremelést leplező greeanwashing, és valójában lehúzás - írta meg az Index

„Ahogyan elképzelhetetlen, hogy a Sparban vagy a Lidlben kifizetem a kosarat, majd a végén leadáskor kapok érte egy kupont, úgy a vendéglátóhelyeken is nonszensz egy hasonló rendszer” – fogalmazott Soproni Tamás.

 

Szerinte a lgjobb megoldás még mindig a végtelenszer újramosható üvegpohár, bár tett pár, a vendéglátók érdekeit is védő, de a fogyasztókkal szembeni tisztességes eljárást biztosító javaslatot is. Kezdve azzal, hogy tényleg kapják vissza a pohár beváltásakor a letét díját. A polgármester úgy fogalmazott: 

"Bízom benne, hogy a vendéglátósok maguk is rájönnek a helyzet visszásságára, és korrigálnak, de amennyiben nem, úgy meg kell vizsgálni, hogy akár helyi rendeletben, akár magasabb szintű jogszabályban kikényszeríthető-e a vendégekkel szembeni tisztességes magatartás."

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk