hirdetés
hirdetés

Éjjeli mulatók, kialvatlan lakók, hezitáló önkormányzatok

Egyetértés és vita a romkocsmák körül az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága mai ülésén.

hirdetés

A romkocsmák szédítő ütemben szaporodnak Pesten, a környékbeli lakók tiltakozásai elöntik az önkormányzatok panaszirodáit és a média panasz rovatait. Rogán Antal, az V. kerület polgármestere már pedzegette, most az OSTB elé is került Kovács Ferenc (FIDESZ) módosító javaslata. Ennek értelmében, a budapesti Világörökség területén, a hajnalig nyitva tartó egységek három változat közül szabadon választhatnak, de többlet hozzájárulást kell fizetniük a kerületi önkormányzatoknak. Megdöbbentő amatőr felvételek igazolják ugyanis, hogy a hajnalonként ittasan, üvöltözve távozó csapatok középkori állapotokat tükröző piszkot és rombolást hagynak maguk után.

A lakosság tiltakozását leszerelendő, az önkormányzatok külön takarítóbrigáddal soron kívül állíttatják helyre a civilizált emberi környezetet. A Nemzetgazdasági Minisztérium jelen lévő képviselője a téma felvetésévek egyetértett, de a megoldást kidolgozatlannak tartotta. Az OSTB tagjai hasonlóan vélekedtek.

A kialakuló vitában felmerült, hogy ne korlátozódjék a többlet hozzájárulás csak a világörökségi területén működő lokálokra. Az MSZP képviselői a szerintük elhibázott dohányzási tilalmat okolták a zajongásért, s ennek felülvizsgálatát kérték. A Jobbik tagjai szerint, ha az önkormányzatok igazán akarnák, külön rendelet nélkül is felszámolhatnák az anomáliákat. Megtilthatnák a késői nyitva tartást, vagy kivezényelhetnének rendőrségi járőröket a csendrendelet megháborítói ellen. Mert hiába a takarítás, ha a lakók továbbra se tudnak forró nyarakon nyitott ablakok mellett aludni.

Képünk illusztráció (Fotó: romkocsmak.hu)

Végül a módosító javaslatot több kiegészítéssel általános vitára alkalmasnak tartotta a testület.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk