hirdetés
hirdetés

Európa Csipkerózsikája tárt karokkal várja a turistákat

Új országimázst épít Albánia, a fel nem fedezett zöld édenkert.

hirdetés

Hazánkba látogatott Eglantina Gjermeni, Albánia városfejlesztési és turisztikai minisztere, aki dr. Horváth Viktóriával, a turizmusért felelős helyettes államtitkárral folytatott megbeszélése után találkozott a MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómia Szakosztálya tagjaival is.

A két ország történelmének közös harcairól megemlékezve – Hunyadi János, Szkander bég – a miniszter asszony megköszönte Magyarország jelenkori támogatását Albánia uniós felvételével kapcsolatban. A miniszter asszony ismertette országa elkötelezettségét egy új turisztikai arculat megteremtésére, hiszen a turizmus az albán GDP 7 százalékát adja már most, amit tovább szeretnének növelni.

Albánia (Forrás: Wikimedia Commons)
Albánia (Forrás: Wikimedia Commons)

Ennek érdekében egy amerikai céggel alakítják ki az új szlogent és imázst, melyben az ország Európa Csipkerózsikájaként, még fel nem fedezett zöld édenkertként jelenik meg. A fokozott nemzetközi marketingtevékenységnek köszönhetően Albánia háborítatlan természeti szépségeiről egyre több turista győződhet meg személyesen. A szomszédos országok turistái mellett felfedezték már a svédek, az olaszok, a csehek és szlovákok, és lassan megindul a magyar beutazás is.

A kétszezonú ország

Albániát látványos hegyei és tengerpartja kétszezonú országgá teszik, de emellett egyedi, különleges folklórral, nyelvvel és tradíciókkal, ősi műemlékekkel rendelkezik. Ízletes gasztronómiájában többféle – török, görög, olasz – hagyomány ötvöződik.

Készül az új turizmustörvény

A turisztikai infrastruktúra további kiépítésére befektetőket keresnek, ennek érdekében új turizmustörvény készül, csökkentik az adminisztratív terheket, ösztönzik a magántőkét. Albánia egyetlen nemzetközi repülőteréről nagyon hiányoznak a MALÉV közvetlen járatai, de egyre több chartergépet tudnak fogadni. A budapesti albán nagykövet asszony sokszor választja a 10 órás autózást hazájába. A megközelítéssel kapcsolatos tájékoztatásért és egyéb turisztikai információért az Albán Nagykövetséghez lehet fordulni, de természetesen élnek az internetes tájékoztatás lehetőségével is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai