hirdetés
hirdetés

Európára is kiterjesztheti a fedélzeti laptop-tilalmat az USA

Csütörtökön, hivatalos washingtoni és európai forrásokra hivatkozva arról számolt be a Reuters, hogy az Egyesült Államok egyes közel-keleti légitársaságok és országok után néhány európai országra is kiterjesztené a laptopok fedélzeti szállításának tilalmát.

hirdetés

Nem tudni, hogy a tiltás mikor lép életbe, az értesülések szerint a légitársaságok és a Trump adminisztráció képviselői csütörtökön egyeztetnek a kérdéssel kapcsolatban. Végleges döntés még nem született, a felek egyelőre vizsgálják a bevezetés körülményeit és következményeit. Az USA idén márciusban vezette be 10, közel-keleti — katari, törökországi, szaúdi, stb. — repülőtérről induló légitársaságokra vonatkozó laptop-tilalmát repülésbiztonsági okokra hivatkozva. Az intézkedéssel azt akarták elkerülni, hogy híradástechnikai készüléknek álcázva bárki robbanószerkezetet vigyen az utastérbe. A szabályozás szerint nem csupán laptopok, hanem okos telefonnál nagyobb készülékek nem vihetők a fedélzetre. A légitársaságok szerint az intézkedés egy másik komoly repülésbiztonsági kérdést vet fel: a csomagtérben így felhalmozódó számos, sok esetben nem megfelelően deaktivált lítium akkumulátorral ellátott készülék akár komoly tűzveszélyt is jelenthet, de felvet logisztikai kérdéseket is. Mindeközben az ENSZ egy, a laptopok és egyéb hordozható elektronikai készülékek fedélzeti használatára vonatkozó útmutatón elkészítésén dolgozik.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk