Gastro Card és Gyenesi Íz-lelő

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában a helyi Turisztikai Egyesület partner vendéglátó egységeinek kezdeményezésére, összefogásukkal a nyár elején új akció indult. 

A vendégszám-növelés, és a szorosabb tagi együttműködés érdekében, kedvezményes étkezési lehetőséget ajánlanak az Egyesület tagjainak és a tagoknál megszálló vendégek számára. 

A kezdeményezés nagyon népszerű volt, mind a vendégek, mind pedig az akcióban résztvevők megelégedésére. A vendégek több száz Gastro Card-ot vettek igénybe, amivel sikerült a településen tartani és azon belül is az akcióban résztvevő partnerekhez irányítani a vendégeket.

Szintén a vendéglátó egységek összefogásával került megrendezésre az elmúlt szombaton immáron 5. alkalommal a Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra, melynek során megduplázták az eddigi legnagyobb, tavaly őszi létszámot.

A vendégek a megvásárolt részvételi jeggyel az egyesület partneréttermei közül kettőben fogyaszthatták el a kifejezetten erre a napra összeállított speciális menüt, és a hozzájuk ajánlott finom italokat, valamint este részt vehettek A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkertben a zenés-borozós záróprogramon. A helyszínek között öko-dottó (lovaskocsi) szállította ezúttal is a vendégeket.

Tapasztalatok összegzését követően, az akciókat finomítva tervezik a folytatást.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.