hirdetés
hirdetés

Ha most Nyugat-Európába készül - ezzel számoljon

Ismét gyorsan terjed a koronavírus Nyugat-Európában. Több országban rég nem látott, és nyáron eddig példátlan esetszámokat jelentenek.

hirdetés

Franciaországban kedden meghaladta a kétszázezret az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma, március óta először. A gyógyszertárak országszerte egyre nehezebben bírnak lépést tartani a tesztelési igényekkel.

„Már egy hete egyre több tesztet végzünk, és egyre több a pozitív. Ma több mint harmic tesztet csináltunk. Rendszerint szinte minden második pozitív. Ez meredek emelkedést jelent", mondta egy lyoni patikus.

pixabay
pixabay
 
Nyáron az elmúlt két évben visszaszorult a vírus terjedése Európában, az új omikron-variánsok azonban a meleg és a magas, bár halványuló átoltottság ellenére is rengeteg embert fertőznek meg. A francia hatóságok újra a maszkviselés fontosságát hangsúlyozzák, különösen a zsúfolt helyeken és a tömegközlekedési eszközökön.

Olaszországban is egyre több a fertőzött

Olaszországban sem sokkal jobb a helyzet. Kedden öt hónap óta először ismét százezer fölé emelkedett az egy nap alatt regisztrált új betegek száma, és fokozatosan emelkedik a kórházban kezeltek száma is az új típusú koronavírus omikron variánsainak erőteljes terjedése következtében - jelentette az MTI tudósítója, Sárközy Júlia.

A napi esetszám - kevesebb mint félmillió teszt elvégzésével - túllépte a 132 ezret. Pontosan egy hete a napi esetszám valamivel több mint 83 ezer volt. Az utóbbi egy hét alatt majdnem 590 ezer új beteget szűrtek.  Az egészségügyi hatóságok közlése szerint a megemelkedett esetszám az omikron két alváltozata, a BA.4 és BA.5 erőteljes terjedésével magyarázható, ami Olaszországban más európai országokhoz képest később kezdődött el, mivel itt később, tulajdonképpen csak júniustól enyhítették a korábbi járványkorlátozásokat.

 Az egészségügyi miniszter, Roberto Speranza úgy látta, a betegek számának ismételt emelkedése bizonyítja, hogy a pandémia kihívásának még nincsen vége. Ugyanakkor emlékeztetett, hogy a járvány korábbi időszakaiban az intenzív osztályon kezeltek száma elérte a négyezret is, miközben jelenleg háromszáz körüli a számuk.

(forrás: MTI / Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk