hirdetés
hirdetés

Halálos cápatámadás a Seychelle-szigeteken

1963 óta nem fordult elő cápatámadás a Seychelle-szigetek körül. Most két hét alatt két turistával végzett a vérengző fenevad. 

hirdetés

A világ legbiztonságosabb tengerpartjai között tartják számon a festői Seychelle-szigetek körül elterülő vizeket. 1963 óta nem regisztráltak cápatámadást ezen a vidéken, így sok kifejezetten óvatos utazó ezért választja üdülése helyszínéül az Afrika keleti partvidékének közelében fekvő paradicsomi szigetcsoportot.

 

Festői tengerpart Praslin szigetén
Festői tengerpart Praslin szigetén

Mindez azonban a közelmúltban megváltozott. Augusztus elsején halálos cápatámadás ért egy francia turistát a Praslin szigethez tartozó Anse Lazio tengerparton. Két héttel később, 13-án egy angol nászutas pár férfitagját, Ian Redmondot érte ugyanitt halálos cápatámadás.

Az eset után az utóbbi áldozat özvegye mégis kiadott egy nyilatkozatot, melyben arra kér mindenkit, ne féljenek a Seychelle-szigetekre utazni, mivel 1963 óta mostanáig nem fordult elő ilyen eset.

A brit The Sun ugyanakkor a témában írott cikkében megszólaltatott egy helyi cápavadászt, aki elmondja, hogy szerinte várható a támadó visszatérése, mégpedig hamarosan. Jean Baptiste-Pool szerint egyébként egy óriás fehér cápáról van szó, amely holdtölte vagy újhold után három nappal támad.

Becslése szerint a cápa legközelebb augusztus 29-én vagy az azt követő néhány napban visszatér a Praslin sziget melletti vizekre, és újabb támadására lehet számítani.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk