hirdetés
hirdetés

Határok nélkül a Tiszán

„Nyári napnak alkonyulatánál/Megállék a kanyargó Tiszánál", írja Petőfi Sándor A Tisza című versében. Mi nem állunk meg! Évről-évre érdekesebb programokat ajánlunk vendégeinknek -  tájékoztat Szarka György a Hajókirándulás.hu Kft. ügyvezetője, akit az idei hajós újdonságokról faggattunk.

hirdetés

Milyen hajós újdonságok várhatóak 2013-ban?

Az elmúlt évben behajóztuk Tokaj, Szolnok és Szeged környékét, az idén tovább bővítjük az útvonalak számát. Tokajban a Csege nevű 150 férőhelyes hajónk közlekedik. Borhajó járatunk a bodrogkeresztúri Dereszla pincészetbe szállítja a kirándulókat, ahol ragyogó tokaji borokat kóstolhatnak a program résztvevői. Szabolcs községbe a Honfoglalás kori földvárhoz és Árpád kori kápolnához, Tiszalökre a vízierőműhöz és az arborétumhoz, Sárospatakra a Rákóczi várhoz és Református kollégiumhoz látogathatnak a vendégek. A mai Szlovákia területén található Borsiba, Rákóczi Ferenc szülőházába hajón eljutni az idei kuriózum.

A határon túli hajójárat valóban nem mindennapi dolog. Hogy jött az ötlet?

Az Európai Unióhoz és a Schengeni Egyezményhez való csatlakozásunk óta a vízen is megszűntek a határok, így adta magát a lehetőség, hogy a kihasználjuk a Bodrog folyó nyújtotta csodálatos víziutat.

Szolnok városában milyen kirándulásokra van lehetőségük az utasoknak?

Szolnok kikötőjében a Sellő nevű, 50 férőhelyes hajónk áll rendelkezésre. A menetrendszerinti sétahajó járatokon kívül, itt is szervezünk hajókirándulásokat Kiskörére a vízierőműhöz, Martfűre vagy akár Tiszakécskére.

Szeged igazi nagyváros ez milyen plusz igényeket jelent?

Szegeden a Danuvia nevű 108 férőhelyes hajónk közlekedik. Ez egy igazi rendezvényhajó, számos esküvő, céges rendezvény, baráti találkozó feledhetetlen helyszíne volt már. A menetrend szerinti járatokon kívül, itt is kirándulásokkal színesítjük a kínálatot. Állandó programjaink közé tartozik a szombat déli csárdajárat a Kiskőrössy Halászcsárdába, vagy a gyerekeknek szóló Mesebárka járat, mely hétköznaponként indul. Céljaink közé tartozik az éven is eljutni Csongrádra, Ópusztaszerre és két vajdasági helyszínre: Magyarkanizsára és Zentára.

A vajdasági programok, az Európai Unió határának átlépése milyen kihívást jelent?

Meg kell szervezni a határátlépést és vámkezelést mindkét ország kikötőjében, ennek rendszerét megismertük és kihagyva a közúti átkelésnél tapasztalható esetleges sorban állást, kiszámíthatóan léphetjük át az országhatárokat.

Van-e lehetőség egyéni programok szervezésére?

Természetesen minden hajónk bérelhető, bármilyen célra, és a folyók lehetőségein belül minden igényt szeretnénk kielégíteni.

Mikor indul a hajózási szezon?

Ebben az évben március 30-án, húsvét szombatján indulnak az első járataink, és november 3-án tervezzük az utolsó járatokat.

Akkor már csak egy árvíz mentes, napsütésben gazdag hajózási szezont kívánhatok!

Előre is köszönjük, remélhetőleg így lesz, és sok utast üdvözölhetünk járatainkon!

Várjuk nyílt napunkon!
Hajótársaságunk turisztikai szakembereket, utazásszervezőket, újságírókat
vár 2013 évi nyílt napjára, melynek célja a határon átnyúló – vajdasági –
programjaink bemutatása! Bővebb információ www.hajokirandulas.hu/hu/szeged!
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk