Hollywoodi filmeket ehetsz és ihatsz

Fény, pompa, csillogás, filmsztárokat övező miliő, ízekbe fogalmazott hollywoodi klasszikusok és meghatározó moziélmények várják a vendégeket októbertől a budapesti Aria Hotelben.

Egy korty pezsgőkoktél erejéig mintha a Casablanca ikonikus bárjában lennénk, a következő snitt már A nagy Lebowskit idézi egy köntösbe öltöztetett kristálypohárban felszolgált whiskey koktél segítségével, majd Marilyn Monroe sziluettje köszön vissza egy poháron a Van aki forrón szereti jeleneteibe helyezve a vendéget. A kacsamáj terrine James Bond Goldfingerjét megidézve aranyra fújva érkezik, a rosé kacsamell Francis Ford Coppola Drakulája által inspirálva vérnarancsban és céklában fürdik. Mindez csak néhány villanás a High Note SkyBar őszi-téli gasztronómiai kínálatából, amelyet a mozi világa ihletett.

A miliő sem mindennapi: a tetőteraszra Varró Zoltán Gold Key Award-díjas dizájner Hollywood aranykorát idéző dekorációt tervezett vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal. Hollywood csillogása a koncepció szerint 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg a High Note SkyBarban.

Kövér Gergely chef, Szabó Zsuzsanna cukrászséf, Mihály Richárd és Gózon Péter bármenedzserek, valamint hat bártender összesen 16 önálló tételt álmodott meg az étel- és itallapra, amelyek mindegyike egy-egy ikonikus film gasztronómiai interpretációja. Közös bennük, hogy jellemzően olyan technológia és alapanyagok felhasználásával készülnek, amelyek Magyarországon újdonságnak számítanak: az italok savanyítását citrom és lime helyett acidokkal érik el, és egy különleges kísérlet keretében pezsgő nélkül kevernek pezsgő alapú, alkoholos koktélt.

A bár csapata a menü tálalásába interaktív módon olykor a vendégeket is bevonja, valódi élménnyé emelve ezzel a filmművészet jegyében elköltött bárvacsorát. Gózon Péter “The White Mexican” névre keresztelt télies koktél-kreációjában fahéjjal, szerecsendióval ízesített rizstejet házasít tequila blancoval, az így kevert glutén- és laktózmentes ital A nagy Lebowskit idézve szürke köntösbe öltöztetett kristálypohárban érkezik a vendégek asztalára.

Mihály Richárd a Casablanca világát idéző “French 7.5” koktéljában édes bor redukálásával, szőlőíz és szóda hozzáadásával éri el, hogy pezsgőalapú ital szülessen pezsgő hozzáadása nélkül. Kövér Gergelyt és csapatát a Számkivetett inspirálta egy kókuszos panna cotta variáció megalkotására, amelyet marinált apró rákkal, citromgéllel és zöld curry-vel bolondít meg, és FedEx-es szállítólevél kíséretében tálal egy megnyerő “postás”. A Harry Potter és barátai által bájitaltanórán kikevert főzetnél, a Szabó Zsuzsanna cukrászséf által alkotott Százfűlé főzetnél a vendégek kémcsövekben kapják meg a hozzávalókat - passiógyümölcsöt, szarvasgombát, törökmogyoró pralinét, feketecsokit -, és maguknak “kotyvasztják” a desszertet szárazjég felett. A High Note SkyBar látogatói márciusig így valóban úgy érezhetik magukat, mintha forgatásra érkeznének.

Forrás: Vendég & Hotel


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.