hirdetés
hirdetés

Így utazhat olcsóbban a Tátrába

Évek óta egyre többen utaznak Magyarország és Szlovákia között vasúton, tavaly több mint 266 ezren választották a MÁV-START járatait. A MÁV-START többféle kedvezményes jegyet kínál Szlovákiába közlekedő vonataira, emellett kerékpárszállítást is biztosít a nyáron nyolc pozsonyi illetve kassai, járatán. Újdonságként pedig – az idei szezontól – a Magas-Tátrába utazóknak szóló kedvezményes kirándulójegyet vezetett be a vasúttársaság. 

hirdetés

"Magyarország Szlovákia egyik legfontosabb partnere, a magyar látogatókat országszerte szívesen látják. Szlovákiában mindenki találhat magának olyan úti célt, amely megfelel az elképzeléseinek, a pénztárcájának és persze az ízlésének is, mi pedig mindenkit szeretettel várunk" – kezdte országismertetőjét Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője.

Soňa Jelínková, Kazai Katalin és Lenka Matasovska, aki a Magas-Tátra desztinációt mutatta be (Fotó: Bódi Ágnes)
Soňa Jelínková, Kazai Katalin és Lenka Matasovska, aki a Magas-Tátra desztinációt mutatta be (Fotó: Bódi Ágnes)

"Északi szomszédunk népszerű célpont a magyar turisták körében: Szlovákiába vasúton a legtöbben Pozsonyba, Kassára és a Tátra környékére utaznak. Erre alapozva vezette be a MÁV-START újdonságként a Tátrai kirándulójegyet, mely a Kassán és Poprádon át a Magas-Tátrába látogatóknak nyújt kedvező utazási lehetőséget" – mondta el Kazai Katalin, a MÁV-START Zrt. személyszállítási szolgáltatásértékesítés-vezetője a Szlovák Intézetben, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal, a Szlovák Intézet és a MÁV-START közös sajtótájékoztatóján.

Kazai Katalin (Fotó: Bódi Ágnes)
Kazai Katalin (Fotó: Bódi Ágnes)


Az ajánlat egy négy napig érvényes menettérti jegyet tartalmaz Budapest és Csorba között, továbbá érvényességi idején belül korlátlan számú utazási lehetőséget biztosít a Magas-Tátrában közlekedő tátrai villamosvasúton, a fogaskerekűn, és a ZSSK szlovák vasúttársaság Poprad-Tatry–Studený Potok–Tatranská Lomnica vonalán is. Az új kirándulójeggyel egyszerűen bebarangolható a Csorba-tó, Tátralomnic és Poprád egész környéke. Az utazás – akár egy kassai városnézés kedvéért – meg is szakítható.

A felnőtteknek szóló kedvezményes jegy 36,5 euróba, a gyermekjegy 18,25 euróba kerül (nem tartalmazza az esetleges helybiztosítási díjat).

A Tátrai kirándulójegy Budapesten a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, valamint Kelenföld állomáson és a budapesti menetjegyirodában (Budapest V. kerület, József Attila utca 16.), továbbá Miskolc-Tiszai pályaudvaron és a miskolci menetjegyirodában (Miskolc, Arany János u 2.) vásárolható meg, és forintban vagy euróban is fizethető.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk