hirdetés
hirdetés

Iszapra épül Horvátország egyik legnagyobb turisztikai beruházása

A Zadar közelében fekvő Nin különlegessége a gyógyító iszap, aminek köszönhetően évről évre számos turista keresi fel a várost. A tengerparti kisvárosban nagy beruházást terveznek, amely a közlemények szerint idén év végén kezdődik el.
hirdetés

Egy 60 millió euró értékű befektetésről van szó, amelyet a zadari Tankerska plovidba vállalat fog megvalósítani. A vállalat egy norvég cégtől vásárolta meg a terveket. A befektetők közleményei szerint a Ninsko blato (Nini iszap) nevű rekreációs és sportközpont a Nin és Privlaka között elterülő 16 hektáros területen fog felépülni. A területen több évtizede folyik a gyógyhatású iszap egészségügyi felhasználása, de az iszap gyógyító hatását már  a római korban is alkalmazták a különféle reumatikus betegségek, bőr- és gerincbetegségek gyógyítására. A felfedezéséhez nyilván az is hozzájárult, hogy Európa legnagyobb gyógyiszap-lelőhelyéről van szó.

Az egészségügyi és rekreációs központban várhatóan két, összesen 700 férőhelyes kapacitású, luxusapartmanokkal is rendelkező szállodát, egy rekreációs és sportközpontot és többféle sportpályát építenek majd. A tervek szerint egy kisebb hajók fogadására alkalmas mólót és néhány kiépített strandot is kialakítanak. A központban – amely várhatóan egész évben nyitva tart majd – több étterem, bolt, nyitott és fedett medence, valamint egy wellness-központ is helyet kap. A Ninsko blato projekt a közeljövő legnagyobb zöldmezős beruházása lesz Horvátországban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk