hirdetés
hirdetés

Japán luxusvonat a Ferrari díjnyertes tervezőjétől

Készül Japánban a legkülönlegesebb luxusvonat, mely szerelvényeinek kialakítása egy ötcsillagos hotel enteriőrjével vetekszik. A vonat megépítése nem kevesebb, mint 5 milliárd yenbe kerül, ami átszámolva több mint 11 milliárd forint. A Kelet-Japán Vasúti Társaság (JR East) szerint a vonat 2017 tavaszán indulhat útjára.

hirdetés

A Cruise Train dizájnját Ken Okuyama neves dizájner álmodta meg, aki több luxusautó tervezésében is részt vett; dolgozott többek között a General Motorsnak, a Porschénak, a Ferrarinak és a Maseratinak is - írja a Japánspecialista. Az általa tervezett Ferrari Rossa 2000-ben „The Best Concept Car of the Year” díjat nyert. Az elmúlt években több különleges vonat dizájnja is az ő nevéhez fűződik, de saját cégében humanoid robotoktól kezdve bútorokon keresztül napszemüvegekig sok mindent tervez.

Fotó: East Japan Railway Company
Fotó: East Japan Railway Company


Nem meglepő, hogy a 34 fő szállítására alkalmas vonat külsején is megjelennek a luxusautók ihlette hatalmas üvegpaneles ablakok és tetők. A tervező koncepciója az utazó számára a mozgó táj dinamizmusának „átadása”, és az utazás során szerezhető élmények maximalizálása volt. A vonat alapvetően modern dizájnján jól megfigyelhetőek az aprólékos és elegáns japán esztétikai elemek a kényelem és szellősség jegyében.

Fotó: East Japan Railway Company
Fotó: East Japan Railway Company

Fotó: East Japan Railway Company
Fotó: East Japan Railway Company

A tízkocsis vonat nem csak külsejében lesz különleges, hiszen szinte minden megtalálható benne, ami egy szállodában is elérhető - többek között étterem, bár, illetve exkluzív galériás hálószobák, természetesen saját fürdőszobával. Összesen 16 szoba található a vonaton, ezekből a deluxe suite egy teljes kocsit, a további 15 szoba pedig 5 vagont tesz ki. Az étkezőkocsiban az adott évszakhoz illő helyi ételeket szolgálnak majd fel a vendégek számára. A közösségi térként funkcionáló lounge kocsi hatalmas nyitott tere, az egész vonatra jellemző organikus ablakok ideális hangulatot teremtenek a laza beszélgetésekhez. Ez nem véletlen, hiszen Ken Okuyamának pontosan ez volt a célja, az ő szavaival élve: „Tegyük lehetővé az utasok számára, hogy élvezhessék az idő és tér változását”.

Simon Karolina, a Japánspecialista utazási iroda vezetője elmondta: „A japán vasúti rendszer a világon egyedülálló. Jellemzője a tökéletes pontosság és a szerelvények makulátlan tisztasága. A vasúthálózat kifogástalanul lefedi az ország egész területét, így vonaton utazva kényelmesen és gyorsan érhető el úti célunk. A gyorsaságát legjobban a legtöbbek által megtett út, a Tokió-Kiotó szakasz (513 km) bizonyítja, aminek megtétele mindössze 2,5 órát vesz igénybe.”

Fotó: East Japan Railway Company
Fotó: East Japan Railway Company

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk