hirdetés
hirdetés

Járatokat törölt a Croatia Airlines

Több mint 20 járatot törölt kedden a Croatia Airlines (CA) horvát nemzeti légitársaság a pilóták és utaskísérők sztrájkja miatt - adta hírül kedden a helyi média.

hirdetés

A légitársaság két szakszervezetének felhívására kedd reggel sztrájkba lépett a CA alkalmazottainak kétharmada. A horvát légi szállító emiatt törölte két tucat járatát, öt járatot átirányított, 23 utat pedig bérelt repülőgépekkel bonyolít le - közölte honlapján a horvát közszolgálati rádió-televízió (HRT).
A keddi járatokra összesen 4600 utas foglalt helyet, a vállalat becslése szerint a változások mintegy 900 utazót érintenek.
Buzinban, a CA igazgatóságának épülete előtt kedd reggel mintegy száz pilóta és utaskísérő gyűlt össze, akik ragaszkodnak az áprilisban lejárt kollektív szerződésben foglalt szerzett dolgozói jogokhoz. A munkáltató az új kollektív szerződés szerint tavalyhoz képest csökkentené a dolgozók juttatásait.
A CA és a szakszervezetek képviselői hétfő késő estig nem tudtak egyezségre jutni. A légi közlekedésben dolgozók önálló szakszervezete kedden aláírta az új kollektív szerződést, a légi utaskísérők, valamint a pilóták képviselőivel folytatott tárgyalások azonban egyelőre nem vezettek eredményre.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai