hirdetés
hirdetés

Jó terméket, jó időben, jól népszerűsíteni

A 2009-ben létrejött France Montagnes vállalta magára a francia hegységek és síterepek egységes promóciójának feladatát, árulta el a TurizmusOnline tudósítójának a szervezet sajtó-promóciós főnöke. A szervezet működési költségeit az érintett régiók, települések állják.

hirdetés

Honlapjukon és nyomtatott, térképes információs anyagukon magyar nyelven is olvashatók a szükséges tudnivalók. Statisztikájuk szerint a múlt szezonban 20 000 magyar síelő járt náluk. A szerdai, budapesti workshop mellett, (amelynek helyi szervezése Elisabeth Parragh-Patakinak, az ATOUT France képviselőjének köszönhető) Varsóban, Prágában és Bukarestben mutatják be 24 érdekelt francia szolgáltató kínálatát.

Franciaország területének közel negyedét hegységek teszik ki, ahol több mint 3000 síterep található. Több „leg”-et is magukénak tudhatnak a franciák: az Alpe d’Huez a világ leghosszabb, 16 km-es sípályája, az Espace Killy pedig a világ legszebb sípályarendszerének hirdeti magát. Utóbbi központjában található a Le Lagon vízi központ, amely a minimum 2 napos síbérlettel rendelkezők számára ingyenes kikapcsolódást kínál. Franciaország büszkélkedhet a világ legnagyobb sípályarendszerével, mely 25 ezer hektáros területen több, mint 6000 sípályát jelent (Menuires, Saint Martin, Les 3 Vallées). Még egy ilyen giga-desztinációban is gondosan számon tartják a magyarokat, jóllehet számuk még csekély, összehasonlítva a hat-nyolcszoros nagyságrenddel több turistát küldő Lengyel- és Csehországgal. A legnagyobb vendégkört maguk a franciák jelentik, utánuk az angolok, belgák, hollandok, németek, oroszok választják legtöbben ezt az úticélt.

A kínálatot hét kategóriába rendezték: ”Alti Forme” (síterep wellness létesítményekkel); ”Club” (éjszakai élet); „Nagy pályák” (egy síbérlettel több pályához); „Új csúszások” (speciális, modern sí-sportágak); ”Sífutó terepek” ; „Festői falu” (tradicionális építészet) és a „Familie Plus Montagne” (gyermekes családok részére). A szolgáltatásokhoz magától értetődően tartozik a repülővel érkezők helyszínre szállítása, a sífelszerelések kölcsönzése, és nem utolsósorban az autentikus helyi gasztronómia. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai