hirdetés
hirdetés

Jól indult a turisztikai szezon a Tisza-tónál

Az előzetes várakozásokat is felülmúlják a kereskedelmi szálláshelyek foglaltsági adatai a nyári hónapokra a Tisza-tónál, ahol hivatalosan is elkezdődött az idei turisztikai szezon - közölte a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatóságának vezetője az MTI-vel.

hirdetés

Molnár Anita elmondta: bár 2013 első negyedéve összességében mintegy 2-3 százalékos visszaesést hozott a vendégforgalomban, márciusban a belföldi látogatószám már 5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Mindez jó eredmény a kora tavasz télies időjárását és a Tiszán ezt követően levonult, a horgászturizmust a vízi közlekedés tilalma miatt jelentősen visszavető áradásokat figyelembe véve - tette hozzá.

Az igazgatóság az idénre 2,2 százalékos növekedést tervezett a vendégéjszakák számában, a kereskedelmi szállások nyárra vonatkozó foglaltsági adatai azonban ezt lényegesen felülmúló forgalmat ígérnek. Tavaly 180 ezer vendégéjszakát regisztráltak a Tisza-tónál. Molnár Anita megjegyezte, hogy az előző évekhez képest várhatóan lényegesen hosszabb időt töltenek majd el a régióban az idelátogatók.

Emlékeztetett: a már 2012-ben is az országos átlagot meghaladó 2,8 napos tartózkodási idővel szemben az idén egyre több család szervez egyhetes programot a Tisza-tónál.

Mindez arra utal, hogy a térséget ma már nem csupán kirándulóhelyként, hanem elsődleges üdülési célterületként tartják számon - hangsúlyozta az igazgató.

Molnár Anita szólt arról is, hogy a szezon a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a nyári vízszint beállítását követően május 15-én, Poroszlón rendezett Tisza-tavi Vízszintavató Ünnepséggel indult. Ekkor nyitottak meg a szabadvízi strandok Tiszafüreden, Abádszalókon, Kiskörén, Tiszanánán, Sarudon és Poroszlón. Az Abádszalóki-öböl vízmélysége újra alkalmas a vitorlázásra és jet-skizésre, elérhetőek a szigeteken az ökoturisztikai programok - a Tiszavirág Ártéri Sétaút és a Tisza-tavi Vízi Sétány -, a Robin kalandsziget és a horgászok számára is bejárhatóvá váltak a belső öblözetek, holtágak. A nyári vízszintet az október 23-i hétvégét követően kezdik majd csökkenteni.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk