hirdetés
hirdetés

Balkáni pozíciót foglal az Etihad Airways

Abu Dhabi és Belgrád között naponta repül A320-asaival júniustól a légitársaság, amely átfogó code-share megállapodást kötött a szerb JatAirways-zel.

hirdetés

A június 15-én induló járat naponta közlekedik Belgrád és Abu Dhabi között. Az útvonalon Airbus A320-asokkal utazhatnak a légitársaság ügyfelei.

A járat menetrendje:

Járatszám Indulás Érkezés
EY071 Abu Dhabi 08:35 Belgrád 12:15
EY072 Belgrád 13:00 Abu Dhabi 20:20

Az új járatra rákerül a szerb nemzeti légitársaság, a JatAirways kódja is, akárcsak 21 további Etihad-desztinációra. A megállapodás értelmében Etihad-kódot kap a JatAirways 23 európai járata is. A 106 üléses Airbus 319-esen 16 business és 90 turistaosztályú helyet kínálnak. Az új járat révén könnyebb lesz a kapcsolattartás az anyaország valamint az Ausztráliában élő szerb kivándorolt közösség között. Becslések szerint több mint 100,000 ausztrál állampolgár rendelkezik szerb felmenőkkel, különösen Melbourne és Sydney környékén.

A szerb légitársaság illetékesei azt emelik ki az egyezmény aláírása kapcsán, hogy Belgrád gyűjtő-elosztó szerepe erősödik a régióban.

Kormányzati jóváhagyás esetén a JU-kód megjelenik az Etihad Airways alábbi járatain: Bangkok, Peking, Brisbane, Chengdu, Chicago, Colombo, Ho Chi Minh City, Islamabad, Johannesburg, Karachi, Kuala Lumpur, Kuwait, Lahore, New York, Melbourne, Seychelles, Shanghai, Singapore, Sydney, Toronto és Washington, D.C. Cserébe Etihad-kód (EY) kerül a JatAirways Belgrád és Amszterdam, Athén, Berlin, Brüsszel, Koppenhága, Düsseldorf, Róma, Frankfurt, Götenborg, Istambul, Heathrow, Larnaca, Milánó, Moszkva, Podgorica, Szarajevó, Szkopje, Stockholm, Stuttgart, Thessaloniki, Tivat, Bécs és Zurich között közlekedő járatára.

A JetAirways kódja ráadásul felkerül az Etihad résztulajdonában álló airberlin járataira is. Így például Berlinen keresztül Chicagóba is utazhatnak a turisták Belgrádból, végig JatAirways-járatszám alatt. Chicagóban és környékén szintén komoly szerb populáció, 500 ezer fő él.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk