Karácsonyi parti az Aria Hotel Budapestben

Varró Zoltán designer és csapata abba a belvárosi hotelbe hívta üzleti partnereit év végi ünnepi partira, amelynek belső tereit ők tervezték, és amely számos hazai és nemzetközi díjat nyert. 

Két évig tartó, a Covid okozta kényszerű lezárások után végre ismét találkozhatott üzleti partnereivel a VARRODESIGN csapata, amelynek névadó vezető designere, Varró Zoltán körünkben is jól ismert, hiszen nagysikerű Klasszis TopDesign 2022 versenyünk nemzetközi tagjait is felvonultató zsűrink elnöke volt az elismert belsőépítész szakember. 
 
 
 
Mint a karácsonyi hangulatos ünnepség alkalmával hallhattuk-láthattuk 2022. évi munkáik bemutatóját, amelyben kb. 50 projektjük szerepelt, és ahol a magyarországi munkákon kívül thaiföldi, brazil, cseh, olasz, és kolumbiai projektek is bemutatásra kerültek. Zoltán külön kiemelte az olaszroszági Como-i luxus szálloda  kapcsán, hogy idén a tulajdonos felkérte csapatát egy calabriai 350 szobás, tengerparti szállodájának újratervezésre is.
 
Idei évük egyik nagy büszkesége pedig a Platán Tata volt, amelynek Gourmet éttermét 2 Michelin-csillaggal jutalmazták. Ez egy különleges projekt, hallhattuk, ahol a tulajdonosok, a séf, Pesti István és csapata valamint a varrodesign közös összefogásából született Magyarországon ez az egyedülálló gasztronómiai csoda.
 
 
 
Érdekesség volt még, megtudhattuk, pár napja kaptak hivatalos felkérést arra, hogy az ACCOR Grouphoz tartozó kolumbiai Sofitel Legend Santa Clara Hotel teljes felújítási terveinek elkészítésére is felkérték a budapesti tervezőcsapatot. Külön büszkeség, tette hozzá Zoltán, hogy azt a világhírű hotelt tervezhetik újra, ami 2022-ben a Condé Nast Travel listáján a világ második legjobb és dél amerika legjobb szállodájaként szerepelt.
 
A parti elegáns fogadással folytatódott, majd a ház Skyroof bárjában koktélbemutatóval zárult a Varró Zoltán által tervezett Aria Hotel Budapestben, közel 100 meghívott vendég részvételével.

Forrás: Turizmus Online


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.