Kelet-Magyarországról Németországba

Németország gazdasági és kulturális jelentősége, kimagasló értékei egyre több kelet-magyarországi érdeklődőt is foglalkoztatnak. Ezek megismerésére és a partneri együttműködés elmélyítésére rendezett workshopot a hevesi megyeszékhelyen az IBUSZ Utazási irodák Kft. egri irodája.

Az Eszterházy Károly Egyetem Estella Hoteljének Eszterházy Klubjában tartott eseményre eljöttek a hivatalos utazók, továbbá azoknak a cégeknek, intézményeknek a képviselői is, akik Németországba utaznak, illetve utaztatnak De ott voltak az Egerben működő utazási irodák szakemberei is.

Repülővel Debrecenből Münchenbe

Pataki Sándor, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. egri irodájának igazgatója elmondta, hogy továbbra is fontos szerepet vállalnak a németországi utakkal kapcsolatos szervezésekben. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt három-négy esztendőben a technikai fejlesztések hatására a debreceni repülőtér jelentős fejlődésnek indult. Ennek eredményeként tavaly például 284 ezer utast szolgáltak ki. Az együttműködés jegyében a német Lufthansa légitársaság, valamint a Német Turisztikai Hivatal (DZT) is bekapcsolódott a közös munkába azzal, hogy a debreceni repülőtér használatával színvonalas turisztikai kínálatot ajánljon Németországból. 

Elhangzott, hogy a Lufthansa hetente háromszor indít repülőgépet Debrecenből Münchenbe. A bajor fővárosból pedig a világ különböző részeibe tovább indulva, 184 város érhető el oda és vissza is. Ez azt jelenti, hogy Münchenen keresztül a legkülönbözőbb helyekre utazhatnak és jöhetnek is a vendégek Debrecenbe. Mindez a Kelet-Magyarországon lakóknak, az intézményekben, cégeknél dolgozóknak - közöttük az egrieknek- is kedvező lehet a jövőben és bizonyára érdeklődést válthat ki.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója azt emelte ki, hogy a hajúsági légikikötőt műszakilag-technikailag tovább fejlesztik a következő időszakban. Ezt a gazdasági élet szereplői és a turisták is nagyra értékelik. Bíznak abban, hogy az utazásaik során élnek is ezzel a lehetőséggel.

Színvonalas turisztikai kínálatot ajánlanak

Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal magyarországi igazgatója tájékoztatójában Németország turisztikai vonzerőit mutatta be. Különös tekintettel az ország déli részére irányította a résztvevők figyelmét. Mindezt annak érdekében tette, hogy Kelet-Magyarországról is minél többen utazzanak a jövőben Németország déli részébe. Onnan ugyanis, a regionális repülőjáratokkal gyorsan elérhetik például Lipcsét, Drezdát, Erfúrtot, vagy Stuttgartot is. Többek között olyan nagy rendezvényekre is kitért, mint a Müncheni Sörfesztivál, illetve a Bayer München labdarúgó csapatának mérkőzései, amelyek ma már turisztikai attrakciónak számítanak. 

Ezek mellett utalt a Reformáció idei 500. évfordulójára is, illetve annak szellemi atyjára, Luther Márton munkásságára. Kiemelte, hogy az emlékévben számtalan programot szerveznek Németországban. Így például Wittenbergben, Eisenachban és Wartburgban is. Kijelentette, hogy a következő, 2018-as esztendő fő turisztikai tematikája Németországban a gasztronómia lesz, amelyre már elkezdték a készülődést és különböző programokat állítanak össze.

Hetente háromszor, azonos időpontban

A továbbiakban Antal Gábor, a Lufthansa Group Country menedzsere azt emelte ki, hogy a kezdeti tapasztalatokat figyelembe véve változtatták meg a Debrecen-München közötti repülőutak időpontját. A heti három járat megmaradt, de ezek azonos időpontban indulnak. Ezzel is az utasoknak igyekeznek kedvezni, hogy a Münchenben csatlakozó járatokat minél jobban kiválaszthassák. A szakemberek egyébként a következő időszakban az együttműködés további erősítésével jó eredményekre számítanak. Eger például a jövőben két hazai repülőtérhez, a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi-, illetve a debreceni repülőtérhez is kapcsolódhat.

A workshop-on az is elhangzott, hogy a Debreceni Airport munkatársai a közeljövőben szakmai bemutatót tartanak az utasszervezőknek. Ennek keretében igyekeznek megismertetni velük a repülőtér működését, napi munkáját.


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.