hirdetés
hirdetés

Kelet-Magyarországról Németországba

Németország gazdasági és kulturális jelentősége, kimagasló értékei egyre több kelet-magyarországi érdeklődőt is foglalkoztatnak. Ezek megismerésére és a partneri együttműködés elmélyítésére rendezett workshopot a hevesi megyeszékhelyen az IBUSZ Utazási irodák Kft. egri irodája.

hirdetés

Az Eszterházy Károly Egyetem Estella Hoteljének Eszterházy Klubjában tartott eseményre eljöttek a hivatalos utazók, továbbá azoknak a cégeknek, intézményeknek a képviselői is, akik Németországba utaznak, illetve utaztatnak De ott voltak az Egerben működő utazási irodák szakemberei is.

Repülővel Debrecenből Münchenbe

Pataki Sándor, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. egri irodájának igazgatója elmondta, hogy továbbra is fontos szerepet vállalnak a németországi utakkal kapcsolatos szervezésekben. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt három-négy esztendőben a technikai fejlesztések hatására a debreceni repülőtér jelentős fejlődésnek indult. Ennek eredményeként tavaly például 284 ezer utast szolgáltak ki. Az együttműködés jegyében a német Lufthansa légitársaság, valamint a Német Turisztikai Hivatal (DZT) is bekapcsolódott a közös munkába azzal, hogy a debreceni repülőtér használatával színvonalas turisztikai kínálatot ajánljon Németországból. 

Az IBUSZ egri utazási irodája a belvárosban (Fotó Mentusz Károly)
Az IBUSZ egri utazási irodája a belvárosban (Fotó Mentusz Károly)

Elhangzott, hogy a Lufthansa hetente háromszor indít repülőgépet Debrecenből Münchenbe. A bajor fővárosból pedig a világ különböző részeibe tovább indulva, 184 város érhető el oda és vissza is. Ez azt jelenti, hogy Münchenen keresztül a legkülönbözőbb helyekre utazhatnak és jöhetnek is a vendégek Debrecenbe. Mindez a Kelet-Magyarországon lakóknak, az intézményekben, cégeknél dolgozóknak - közöttük az egrieknek- is kedvező lehet a jövőben és bizonyára érdeklődést válthat ki.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója azt emelte ki, hogy a hajúsági légikikötőt műszakilag-technikailag tovább fejlesztik a következő időszakban. Ezt a gazdasági élet szereplői és a turisták is nagyra értékelik. Bíznak abban, hogy az utazásaik során élnek is ezzel a lehetőséggel.

Színvonalas turisztikai kínálatot ajánlanak

Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal magyarországi igazgatója tájékoztatójában Németország turisztikai vonzerőit mutatta be. Különös tekintettel az ország déli részére irányította a résztvevők figyelmét. Mindezt annak érdekében tette, hogy Kelet-Magyarországról is minél többen utazzanak a jövőben Németország déli részébe. Onnan ugyanis, a regionális repülőjáratokkal gyorsan elérhetik például Lipcsét, Drezdát, Erfúrtot, vagy Stuttgartot is. Többek között olyan nagy rendezvényekre is kitért, mint a Müncheni Sörfesztivál, illetve a Bayer München labdarúgó csapatának mérkőzései, amelyek ma már turisztikai attrakciónak számítanak. 

A workshopot az egri Estella Hotelben tartották (Fotó Mentusz Károly)
A workshopot az egri Estella Hotelben tartották (Fotó Mentusz Károly)

Ezek mellett utalt a Reformáció idei 500. évfordulójára is, illetve annak szellemi atyjára, Luther Márton munkásságára. Kiemelte, hogy az emlékévben számtalan programot szerveznek Németországban. Így például Wittenbergben, Eisenachban és Wartburgban is. Kijelentette, hogy a következő, 2018-as esztendő fő turisztikai tematikája Németországban a gasztronómia lesz, amelyre már elkezdték a készülődést és különböző programokat állítanak össze.

Hetente háromszor, azonos időpontban

A továbbiakban Antal Gábor, a Lufthansa Group Country menedzsere azt emelte ki, hogy a kezdeti tapasztalatokat figyelembe véve változtatták meg a Debrecen-München közötti repülőutak időpontját. A heti három járat megmaradt, de ezek azonos időpontban indulnak. Ezzel is az utasoknak igyekeznek kedvezni, hogy a Münchenben csatlakozó járatokat minél jobban kiválaszthassák. A szakemberek egyébként a következő időszakban az együttműködés további erősítésével jó eredményekre számítanak. Eger például a jövőben két hazai repülőtérhez, a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi-, illetve a debreceni repülőtérhez is kapcsolódhat.

A workshop-on az is elhangzott, hogy a Debreceni Airport munkatársai a közeljövőben szakmai bemutatót tartanak az utasszervezőknek. Ennek keretében igyekeznek megismertetni velük a repülőtér működését, napi munkáját.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk