hirdetés
hirdetés

Kölcsönpilótákkal repül a Germanwings

A március 24-i tragédiát követően néhány pilóta érzelmi okokból nem tudott munkából állni, és a repülőgépet is helyettesíteni kellett.

hirdetés

A március 24-i tragédiát követően, amikor a Germanwings Airbus A320 típusú gépe hegynek ütközött a dél-franciaországi Alpokban, már másnap változatlan frekvenciákkal és csak kisebb késésekkel tudta teljesíteni járatait a légitársaság, méghozzá kölcsönkért gépekkel. Az anyavállalat, a Lufthansa és a partnerek, mint az Airberlin, és a TUIfly segítették ki átmenetileg a német fuvarozót és nem csak repülőgépekkel, hanem pilótákkal is. A kölcsönzés ugyanis nemcsak a gépveszteség, hanem a repülő személyzet érzelmi problémái miatt is szükségessé vált. A pilóták egy része nem állt munkába az elhunyt kollégák, az utasok és a hozzátartozók iránt érzett gyász miatt.

A cég igyekszik mindent megtenni a személyzet és a hozzátartozók érdekében is. Pszichológusok, egyházi emberek foglalkoznak a hozzátartozókkal, különös tekintettel az elhunyt gyerekek szüleire, iskolatársaira. Történik mindez egy olyan helyzetben, amikor a világsajtóban kombinatív következtetések és egyedi kitalációk nehezítik a tragédiák értelmezését és feldolgozását, újabbnál újabb találgatásoknak helyet adva. Szakmai körökben úgy gondolják, hogy a kölcsön gépekre és pilótákra valószínűleg még e héten szükség lesz, mert néhány napba telik, míg a menetrendet sikerül átszervezni és a repülő személyzet is hiánytalanul munkába áll.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk