hirdetés
hirdetés

Korlátozzák a vízi közlekedést a Tisza-tavon

Korlátozzák a vízi közlekedést július közepétől a Tisza-tavon a víztározó vízgazdálkodási és ökológiai infrastruktúrájának megújítására hivatott Komplex Tisza-tó Projekt végrehajtása miatt - tájékoztatott csütörtökön a projektgazda Közép-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság.

hirdetés

A munkálatok során egymillió köbméternyi iszap kitermelését tervezik a tározó medréből, illetve az öblítőcsatornákból. Ezért a tározót átszelő teljes Tisza szakaszon a szállítóhajók megnövekedett forgalmával kell számolni - közölte az igazgatóság.

A kotrásra az Eger-patak torkolatában, az Aponyháti csatornánál, az úgynevezett Kőhidi-lapos területrészen, az V-ös öblítőcsatorna felső szakaszán, valamint az érfűi térségben, a Csapói Holt-Tiszán és a Szilas-foknál kell számítani.

Megvalósul továbbá a Kis-Tisza kotrása is a Tiszától indulva Poroszló felé, illetve az érfűi gátőrház előtt egy 14 hektáros vízterületről távolítják el a felhalmozódott hordalékot. Szintén várható iszapkotrás a Füredi-öblözetben és a Füredi-Holt-Tisza felső részén. 

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter idén áprilisban helyezte el Kiskörén a 6,6 milliárd forint értékű program alapkövét. A munkálatok célja, a Tisza-Körös-völgy vízgazdálkodásának stabilizálása és a mezőgazdasági termelés feltételeinek javítása és az ökológiai sokszínűség megóvása.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk