Közeledik a Street Food Éjszakája

Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street Food Éjszakája.

Ezen az estén - a korábbi alkalmakkor megszokottaknak megfelelően - 40-50 street food bár és food truck fog Budapest különböző pontjain legalább 20%, de nem ritkán féláras kedvezményeket kínálni étlapja egyes elemeire (vagy akár a teljes egészére). Emellett, a tavaszi estére való tekintettel kézműves üdítőkkel és kézműves sörökkel kiegészített, csak ezen az estén elérhető menüt is rendelhetünk, melyhez szintén egyedi, SFÉ-áron juthatnak hozzá a műfaj szerelmesei.

 

2017 egy nagyon fontos újdonságot is elhozott az érdeklődőknek. Mivel a street food-osok alapból igen nagy adag ételeket adnak, rengetegen kérték, hogy legyen lehetőség csak kóstolásra is. Így a tavaszi Street Food Éjszakája alatt idén első alkalommal rendeznek a szervezők kóstolótúrát, melyen a street food-osok kisebb ízelítőkkel készülnek repertoárjuk bemutatására.

 

 

A Street Food Éjszakája egyedisége abban mutatkozik meg, hogy a többi gasztrorendezvény tematikájával szemben nem egy helyre hívja össze az ételeket és italokat kínáló egységeket, hanem minden egyes street food bár saját üzlethelyiségére emeli a reflektorfényt. A kedvezmények, a kóstolók és különleges ajánlatok által a közönségnek lehetősége van új helyeket felfedezni és olyan ételeket is kipróbálni, amire korábban nem kerített sort. Az akcióhoz csatlakozott street food helyeknek pedig a mindennapi repertoárral és a megszokott minőségben tudják kiszolgálni az érdeklődőket, amihez sokszor egy food truck-os, vagy egyéb kitelepülésen nem adottak a feltételek.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.