hirdetés
hirdetés

Közeleg a határidő: ezt kell tudni a vagyoni biztosíték igazolásáról

Ahogy minden évben, így idén is október 31-éig van lehetőségük az utazásszervezőknek arra, hogy vagyoni biztosítékuk igazolását elküldjék a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz.

hirdetés

Ahogy az MKEH weboldalán olvasható, utazásszervezői tevékenység csak akkor folytatható, ha a vállalkozás rendelkezik a jogszabályban meghatározott mértékű vagyoni biztosítékkal. A vagyoni biztosítékra vonatkozó előírásokat az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Kormányrendelet tartalmazza.

Ennek értelmében a vagyoni biztosítékkal rendelkező utazási vállalkozók 2016. október 31-éig kötelesek a tevékenységükhöz kapcsolódó, 2017-re érvényes vagyoni biztosítékaik meglétét igazolni. A vonatkozó okiratokat, nyilatkozatokat a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnak kell megküldeni.

A kötelezettség teljesítéseként csak olyan vagyoni biztosíték fogadható el, amelynek lejárati dátuma legalább 2017. december 31-re vonatkozik, így a 2016 során – különösen az induló vállalkozások által – igazolt ezen lejárati időpontot el nem érő biztosíték nem megfelelő.

A 2017-es vagyoni biztosíték igazolásához kapcsolódó nyilatkozatok pdf változatban ide kattintva, odt formátumban pedig ide kattintva tölthetők le.

A szükséges okiratokat, nyilatkozatokat a hivatal alábbi elérhetőségein keresztül lehet benyújtani legkésőbb 2016. október 31-ig:

Postai úton: 1534 Budapest BKKP, Pf: 919.

Személyesen a hivatal ügyfélszolgálatán: 1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39. (ügyfélfogadás rendje: hétfőtől-csütörtökig: 8:30-16:00, pénteken: 8:30-13:00)

Elektronikus ügyintézés szabályai szerint: a kapcsolódó e-nyomtatványt az MKEH E-nyomtatványok aloldalának végén az „Adatszolgáltatások” fejezetnél találja MKEH 207 számmal, kitöltési útmutatóval. Az elektronikus ügyintézésről ide kattintva tájékozódhat.

Az e-mailen történő adatszolgáltatás nem minősül elektronikus ügyintézésnek, ezért a hivatal kéri, hogy az utazásszervezők e-mailen ne küldjenek adatokat!

A vagyoni biztosítékkal kapcsolatos kötelezettség megszegése, a hatósági nyilvántartás számára valótlan tartalmú bejelentés tétele, nem határidőben történő teljesítés, jogkövetkezmény(ek) alkalmazását vonja maga után. (R. 11. §, valamint a R. 11/A. §).

Bővebb információért kattintson ide!

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk