Központi hely: a konyha

Idén március 1-3. között zajlik a Konyhakiállítás, ahol megtekinthető a Lakberendezők Országos Szövetségének álomkonyhájáa is. A LOSZ szakértő csapata kelti életre 2019 legfrissebb trendjeit a Budapest Arénában.

Ács Erzsébet a LOSZ elnöke elmondta, napjainkra a konyha nemcsak a főzés és étkezés központja lett, hanem a hely, ahol a barátokkal és a családdal időt töltünk, beszélgetünk. Az ételek elkészítése nem magányos tevékenység többé, hanem közösségi élmény, és a hétköznapi rohanást leszámítva nem kötelező rosszként, hanem kreatív kikapcsolódási lehetőségként tekintünk rá. 

A praktikum és az esztétikum találkozása mindig is fontos volt a konyhában, de azáltal, hogy az elmúlt pár évben ennyire reflektorfénybe került, szinte a legnehezebb tervezési feladattá nőtte ki magát. A szakember hozzátette: a konyha ma önálló dizájn elem, amit ráadásul integrálni szeretnénk otthonunk többi helyiségébe. A alapanyagok minőségén kívül figyelembe kell venni az ergonómiai szempontokat, vagyis, hogy a rendelkezésre álló alapterületen belül a különböző főzési fázisoknak megfelelően legyenek elhelyezve a berendezések. A tervezést megelőzően komoly mélyinterjút kell készíteni a felhasználókkal, mert nem mindegy, hogy egy egyedülálló férfinek vagy egy négygyerekes családnak tervezzük azt a bizonyos konyhát. Egy jó szakembernek minden divaton túlmutató célja, hogy a végeredmény a megrendelők kedvére való legyen.
 

Az idei háromnapos rendezvényről megtudtuk, hogy a szakma legnevesebb hazai képviselői mutatják be legfrissebb bútoraikat, kis- és nagygép újdonságaikat, eszközeiket a nagyközönség számára. A LOSZ csapata abban próbál meg segíteni a látogatóknak, hogy egy egész amerikai konyhás lakásrészletet tervezett a helyszínre, a Budapest Arénába. A 108 négyzetméteres enteriőr stílusa jól tükrözi 2019 egyik fő trendirányzatát: nagyon modern, letisztult, ahol a természetes anyaghasználat és a természetközeli színek az uralkodók, a bútorok pedig a skandináv vonalat erősítik. 


Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?