Látogatócsúcs a XV. Bikavér Ünnepen Egerben

Eddig soha nem látott érdeklődés kísérte a XV. Egri Bikavér Ünnepet. Az új helyszín, az Érsekkert a rekkenő kánikulában is csalogatónak bizonyult, közel negyven ezer látogatót vonzottak a 36 egri borászat kiváló borai, a 18 egri étterem remek ételei.

Az idén új helyszínre költözött és egyben négy naposra bővült rendezvényre minden nap ki lehetett volna tenni a „teltház” táblát. Július 7. és 10. között, az Érsekkert gesztenyefáinak árnyékában hömpölygött a tömeg a XV. Bikavér Ünnepet hirdető kóstolópoharakkal a kezekben, hogy megkóstolják 36 egri borászat által kínált egri csillagokat és egri bikavéreket, valamint a hozzájuk tálalt ételeket. A vendégek szorgalmára nem lehet panasz, melyet a látogatók számának növekedésével arányos forgalomnövekedés is igazol.

Július 9-én, szombaton 13 egri borászat abban is összefogott, hogy első ízben megmutassák, mit tudnak a traktoraik. Az traktor-gyorsulási és szépségversenyen az 5 Évszak Borműhely, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok, Árvai Sándor, Balázs András, Besenyei Lajos, Csutorás Ferenc, Demeter Csaba, az Egri Hegyközség, Hagymási József, Ifjabb Gál Tibor, Rabóczki Attila, Simon József és Tóth Ferenc traktorai indultak. A színház előtti útszakaszon megrendezett gyorsulási versenyt Pásztor László nyerte a Hegyközség színeiben. A szépségdíjat a Dr. Torgyán József, dr. Csernus Imre és Ganxsta Zolee alkotta zsűri Tóth Ferenc Pincészetének ítélte, a legviccesebb traktornak járó különdíjat, amit az Agroker ajánlott fel, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok traktorát hajtó titokzatos Lopószáj vihette haza.

Akadt ok azért az izgalomra is, hiszen egy új helyszín mindig hordoz kockázatot: vajon elfogadják-e a vendégek a Dobó tér szép kulisszája után az Érsekkertet? Szerencsére a tények magukért beszélnek, hiszen a Dobó teret a hétvégén egyszer s mindenkorra kinőtte a Bikavér Ünnep. Sőt, az új helyszín adottságai arra sarkallják a szervezőket, hogy meglódítsák fantáziájukat azért, hogy évről évre méltóbban, még nagyobb, még színvonalasabb rendezvénnyel tisztelegjünk az egri bikavér és az egri csillag előtt.

 


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.