hirdetés
hirdetés

Turisztikai tanácsadó testület győzködi majd a fővárost és a BKK-t

Turisztikai tanácsadó testületet hozna létre a szakma több szereplője, hogy segítse a fővárosi turizmus alakulását.

hirdetés

Január közepén tartja alakuló ülését az turisztikai tanácsadó testület, melynek szakmai szervezeti tagjai a főváros delegáltjaival együtt orvoslnák a turizmus budapesti anomáliáit.

A testületben helyet kapó szakmai szervezetek a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ), Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ), Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ), a fuvarozókat képviselő NiT, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Magyar Egészségturisztikai Marketing Egyesület, illetve remények szerint a fővárosi önkormányzat Csomós Miklós alpolgármestert képviselő delegáltjai is.

A tanács egy 10 pontos intézkedéssorral kíván több - máig is - megoldatlan fővárosi turisztikai problémát orvosolni. Ezek közt szerepelnek az örökzöld buszos gondok, mint a parkolás és buszsáv használat kérdése, a külföldi sofőrök által igénybe vehető éjszakai parkolási lehetőségek. Szintén belekerült a feladatsorba a városnéző útvonal kijelölése, a karácsonyi vásár korábbi időtartamának visszaállítása, a szálloda hajók budapesti kikötése. Szorgalmazzák továbbá a szakmai szervezetek a budapesti TDM létrehozását a hatékony turisztikai marketing érdekében.

A problémák közül számos érinti a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hatáskörét, azonban a fenti szervezetek és főváros találkozóján nem vett részt a BKK képviselője. 

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk