hirdetés

Májusban indulnak az első charterjáratok Tunéziába

Hamarosan újraindulnak a repülőjáratok a magyar turisták egyik kedvelt üdülőhelyére, Tunéziába. Az úti cél iránti bizalom erősítése céljából a Magyar Utazási Irodák Szövetsége első külföldi közgyűlését az észak-afrikai országban tartotta meg áprilisban.

hirdetés

42 éves fennállása óta először tartotta közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) távol Magyarországtól. Bár a szövetség több országból is kapott meghívást, választásuk Tunéziára esett, így összesen nyolcvan résztvevővel utaztak el az országba. Az április 8-án, Sousse-ban lezajlott gyűlésen Abdellatif Hammam, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal igazgatója arról tájékoztatott, hogy 2017-ben újra elindulhat a menetrend szerinti Tunisz-Budapest járat, addig pedig az utazásszervezők charterjárataival juthatnak el a turisták Magyarországról Tunéziába. A helyi szakemberek abban bíznak, hogy idén kétszerannyi honfitársunk utazhat hozzájuk, mint egy évvel korábban.

Az észak-afrikai országban a turisták biztonságát éberen őrző civil és egyenruhás rendőrök garantálják, akiknek egyelőre még egyértelmű és erőt demonstráló jelenléte az idegenforgalmi hivatal elnöke szerint idővel szinte észrevétlen lesz, de maradnak a háttérben. „A tunéziaiak kedvessége vonzza a magyarokat” – állapította meg a közgyűlés megnyitóján Szentgyörgyi Zoltán, Magyarország tunéziai nagykövete.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének közgyűlése Tunéziában (Fotó: Kékesi Donát)
A Magyar Utazási Irodák Szövetségének közgyűlése Tunéziában (Fotó: Kékesi Donát)

Magyarországon két utazásszervező, a Taurus Reisen és a Kartago Tours az idei nyári szezonban is elindítja charterjáratait Budapestről Tunéziába. A Taurus Reisen üdülőjáratai május 20. és október 21. között közlekednek Monastirba, június 7. és szeptember 27. között pedig Djerbára, míg a Kartago Tours szintén május 20-ától október 28-ig Monastirba, június 14. és október 15. között pedig Djerbára viszi utasait.

Kálmán Krisztinától, a Taurus Reisen budapesti irodavezetőjétől megtudtuk, hogy Tunézia ár-érték arány szempontjából kiváló választás, sokszor egy balatoni nyaralás árával vetekszik. Az országban garantált a napsütés és a finomhomokos tengerpart, nem beszélve az all inclusive ellátást biztosító szállodákról. Az irodavezető hozzátette, a Taurus Reisen két, húsz éve Tunéziában élő magyar idegenvezetővel dolgozik együtt, az utazásszervező tulajdonában lévő El Mouradi szállodalánc pedig rendkívül keresett honfitársaink körében, akiket több hotelben is magyar animátorok várnak.

Füri Mihályné, a Kartago Tours cégvezetője az ideális ár-érték arány mellett kiemelte, hogy Tunézia a gyerekekkel érkezők számára tökéletes választás, az utazásszervező maga is évről évre bővíti családbarát szállodakínálatát – például idén is több, csúszdás szálloda bekerült az ajánlatok közé –, a lassan mélyülő, homokos tengerpart és az all inclusive szolgáltatás pedig szintén a családoknak kedvez. A cégvezető hozzátette: annak, aki nem csupán pihenni szeretne, tökéletes választás a kétnapos Szahara-program, melynek keretében a Csillagok háborúja forgatási helyszínére is ellátogathatnak az utasok. (x)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai