hirdetés
hirdetés

MÁV különvonat a Velencei Karneválra

Február 17-én este indul a MÁV-START Zrt. különvonata a Keleti pályaudvarról a lagúnák városába - hangzott el Kazai Katalin, a MÁV–START Zrt. értékesítési vezetőjének bejelentése a keddi, az ENIT-tel (Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatallal) közös sajtótájékoztatón.

hirdetés

Az összesen 368 személyt szállítani képes szerelvényre Kelenföldön, Székesfehérváron, Siófokon és Nagykanizsán is fel és le lehet szállni.  A különvonat másnap tíz óra előtt érkezik a Velence belvárosában lévő Santa Lucia pályaudvarra, és innen indul is vissza aznap 21 óra 10 perckor.

A kényelmes és a szálláshely árát megspóroló közlekedési lehetőség minden pénztárca igényére kínál megoldást: A különvonatot 3 ülőhelyes, 2 fekvőhelyes és 2 hálókocsis szerelvényből állították össze. A menettérti jegyek árai 90 eurótól maximum 170 euróig  szóródnak a kényelmi kategóriák szerint. A vonaton büfé kocsi is lesz, de a hálókocsin utazóknak reggelit is felszolgálnak.

A karneváli különvonatra valamennyi nemzetközi vasúti pénztárban, illetve az ilyen jegyeket értékesítő utazási irodában forintban is lehet menettérti jegyet váltani.

Mint ismeretes, idén a MÁV az olasz vasúti hatóságok érdektelensége miatt nem tudta újra indítani a közkedvelt menetrendszerinti Budapest-Velencei járatot, de igyekeznek ezt esetlegesen több különjárattal pótolni.

Demjén Anita, az ENIT képviselője örömmel üdvözölte a Velencei Karnevál iránt érdeklődők számára megfizethető alternatívát kínáló kezdeményezést. 2010-ben 83 ezer magyar turista volt kíváncsi a méltán híres velencei eseményre. A maguk részéről a hírveréshez és az információhoz járulnak hozzá: minden utas ajándék útikönyvet kap. A sajtótájékoztatón érdekes, kevésbé ismert, velencei karneváli „titkokról” is kaptak ízelítőt a meghívottak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Mi ebben az a nagy dolog. A 28000 és 52000 forint közötti összegért az egész egy drága utazás, ugyanis ezt az utat autóbusszal fele áron meg lehet tenni. A kínálat
jelenleg olyan, hogy minőségben még jobb mint a vonattal utazás. Inkább a vasúti közlekedés minőségével és pontosságával törődne Tisztelt Kazai Katalin.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai