hirdetés
hirdetés

Megnyitott a Holnemvolt Park

Megnyitott és kedden délutántól már látogatókat is fogad a Holnemvolt Park az egykori budapesti vidámpark területén. Az új családi élményparkban állatok, műemléki játékok és szórakoztató programok várják a látogatókat.

hirdetés

"A régi vidámpark örökségének máig fennmaradt elemeit, így annak hangulatát is sikerült részlegesen megőrizni és integrálni az új családi és szórakoztatóparkba" - hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere a helyszín keddi megnyitóján.

Felidézte, hogy a területet idén februárban vette át a Fővárosi Állat- és Növénykert, és bár azt nem lehetett ilyen rövid idő alatt az állatkert színvonalához hasonló állapotba hozni, számos munkálat és fejlesztés elkészült: kialakították a karámokat, beköltöztették az állatokat, valamint elvégezték az örökölt játékok működtetéséhez szükséges karbantartó munkákat is.

Tesztelték a hullámvasutat - Fotó: holnemvolt.hu
Tesztelték a hullámvasutat - Fotó: holnemvolt.hu

Jelezte: a Fővárosi Önkormányzat és a városvezetés elkötelezett a Fővárosi Állat- és Növénykert ügyében és annak fejlesztését, színvonalának emelését tovább folyatja.

Továbbra is családi a hangulat

Baán László, a Liget Budapest projekt kormánybiztosa rámutatott: "nem veszik el semmi igazán abból a hangulatból, amit ez a terület mint családi élménypark jelent a fővárosiak számára, hiszen a sok régi, tradicionális játék megmarad, miközben kibővül az állatkert izgalmas lehetőségeivel.

Emlékeztetett arra, hogy az európai hírű állatkert a Liget Budapest projekt keretében kapott támogatással 2018-ig további, nagyszabású fejlesztéseket és beruházásokat hajt végre a területen. 

Harminc különféle állatfaj és hat régi vidámparki játék

Persányi Miklós, az állatkert igazgatója a megnyitón hangsúlyozta: azt a hagyományt, azokat az értékeket, amelyek ehhez a helyszínhez kötődnek, a legjobb tudásuk szerint próbálják megőrizni és hosszú távon fenntartani.

Elmondta, hogy a Holnemvolt Parkban jelenleg harminc különféle állatfajt mutatnak be, köztük struccokat, lámákat, tevéket, szarvasféléket és vaddisznókat is. A parkba költöztek továbbá a rózsás flamingók, a barátpapagájok és a szurikáták egy része, ezen felül pedig egy új állatsimogató is várja a gyerekeket törpekecskékkel, alpakákkal és dámvadakkal.

Már a vaddisznók is beköltöztek - Fotó: holnemvolt.hu
Már a vaddisznók is beköltöztek - Fotó: holnemvolt.hu

A régi vidámparki hagyományt folytatva keddtől hat játék is használatra készen áll: a műemléki oltalom alatt álló régi körhinta, barlangvasút, hullámvasút és mesecsónak, valamint az elvarázsolt kastély és a dzsungel mesevasút.

Az igazgató kitért arra is, hogy a műemléki védettséget élvező egykori céllövölde hátfala rendkívül rossz állapota miatt még felújítás alatt áll, de nyárra már ezt is üzembe helyezik.

Mindezek mellett várja a látogatókat kétféle láncos körhinta, egy gyermek ringlispíl, kisvonatok, gyermek kalandpálya, pedálos gokart, fa labirintus és vásárfia műhely, a szórakoztató programokról pedig a bábszínház, a Papagáj parádé és a Szörnyecskék háza gondoskodik.

Zsetonrendszer működik

A Holnemvolt Parkba a régi vidámpark kapuján lehet bejutni, valamint az állatkertből is biztosított az átjárás a területre. Az állatkerti belépőjegyek a Holnemvolt Parkba is érvényesek, de külön is lehet jegyet váltani a parkba 500 forintért. Az egyes játékok külön díjért, zsetonrendszerben vehetők igénybe, egy zseton ára 200 forint.

Az igazgató megjegyezte: a programok és játékok kialakításánál törekedtek arra, hogy azok felidézzék az egykori Angolpark és Vurstli hagyományait.

A jövő - Fotó: holnemvolt.hu
A jövő - Fotó: holnemvolt.hu

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk