hirdetés
hirdetés

Megújul Devecser belvárosa

Több mint 72 millió forintból újul meg Devecser belvárosa - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

hirdetés

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, Devecser mintegy 16 százalékos önerőt biztosít a megvalósításához - írták.

Tájékoztatásuk szerint a Petőfi tér a középkortól kezdve a település központja, mára azonban kezdi elveszíteni eredeti funkcióját, és közlekedési csomóponttá vált - áll a közleményben.

A tér rekonstrukciójának célja az eredeti köztéri funkciók visszaállítása és megerősítése, a várdomb tömegének kiszabadítása a tömör kerítés elbontásával, a zöldfelület megújításával.

A projekt eredményeként elbontják a meglévő, rossz állapotú buszpályaudvart, és a helyén egy, a mai kornak megfelelő színvonalú park jön létre. A kastély előtti zöldterület megújulásával párhuzamosan egy szabadtéri vásár- és rendezvényteret alakítanak ki.

Az önkormányzat közlése szerint minőségi utcabútorokat helyeznek ki; a munkálatokat a Via-Vomito Kft. végzi. A projekt befejezése várhatóan 2013. augusztus 30.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk